TV

A Twitteren nonstop híradó lesz ősztől

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.02 | 07:15

A Bloomberg híreit fogja a közösségi oldal streamelni. Tudósítók és felhasználók is részt vehetnek a műsor készítésében.

Pixabay
Pixabay

 

A Twitter a Bloomberggel szövetkezve azt tervezi, hogy ősztől nonstop, élő videóstreamet indít – adja hírül a The Verge.

Az együttműködés magában foglalja azt, hogy a világ egyik legnagyobb gazdasági hírügynöksége a népszerű közösségi oldalra szabottan szerkeszti és szállítja a híreket. A videóanyagok származhatnak a Föld minden tájáról: a kihelyezett Bloomberg-tudósítóktól és a beazonosítható Twitter-felhasználóktól egyaránt.

Az új hírcsatornának még nem ismert a neve, de a napokban ezt is bejelentheti Michael Bloomberg vagy Jack Dorsey. A megállapodás további részletei sem nyilvánvalóak még, azt kivéve, hogy a tartalomért a hírügynökség felel, illetve hogy reklámbevételekre is számít az ősszel rajtoló kezdeményezés.

Az ügynökség média ágazatának vezérigazgatója, Justin Smith szerint

a szolgáltatás a legfontosabb hírekre fog koncentrálni, és a világ intelligens közönségének szól majd. A meglévő hálózatunknál nagyobb fókuszt is képes lesz felölelni.

A Twitter részéről Anthony Noto is lelkesedik a fúzióért, szerinte egy életképes alternatívát fognak együtt nyújtani a kábeltévé nélkül élőknek:

Úgy gondoljuk, hogy elérhetjük azt a közönséget, akik nem fizetnek tévés szolgáltatásokért, vagy akár útközben néznek inkább adást. A legjobb partnert találtuk meg ehhez a projekthez.

Ez az egyezmény az első hír azóta, hogy a Twitter bejelentette: nonstop élő videós szolgáltatást tervez. A cég szerint ez jóval többet nyújtana, mint egy 0-24 órás sport- vagy hírcsatorna, vagy akár egy Netflix-szerű szolgáltatás, ugyanis itt a cél az, hogy az emberek bármikor ki- vagy be tudjanak kapcsolódni. Hogy hogyan is nézne ki ez élesben, arról Noto ennyit mond:

A felhasználók felkapnák a fejüket, ha valami érdekeset hallanak, de egyébként nem kellene 100%-ig csak erre figyelniük.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló