TV

Óriásit megy a neten a világszerte kedvelt sör új reklámja

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.04 | 11:45

És akkor mindenki igyon egyet a Heineken marketingeseinek az egészségére, hogy ilyen reklámokat találnak ki!

Szerintünk ultramenő, ha egy cég veszi a fáradtságot, és a szélesebb vásárlói réteg mellett mégha reklámcéllal is, de készít olyan kampányt is, aminek van némi társadalmi és politikai üzenete is azon túl, hogy:

igyad, mer’ jó!

A Heineken #OpenYourWorld kampánya nem a szokványos reklámkategóriákban indul. Azt próbálja bemutatni, hogy igenis van remény arra, hogy teljesen különböző emberek leüljenek beszélgetni, sőt akár megváltozzanak, közös nevezőre jussanak!

A fenti videón azt láthatjuk, hogy adott két-két totál különböző ember, akik homlokegyenest mást gondolnak például a feminizmusról vagy a melegjogokról. Bekerülnek egy raktárba, ahol olyan feladatokat kapnak, melyek elvégzéséhez kénytelen együttműködni – és kommunikálni. Az eredmény megdöbbentő, de mindenekelőtt bebizonyítja, hogy ha jó barátok nem is lesznek, legalább elkezdődik egy párbeszéd. Ez pedig a legfontosabb!

A reklám ötlete egyébként kísértetiesen hasonlít Obama elnökségének első évében történt eseményre, ami csak „sör csúcstalálkozóként” vonult be az újkori történelemben. Történt ugyanis, hogy egy fekete harvardi professzort betörőnek néztek, miközben megpróbált bejutni a saját otthonába. A kiérkező rendőrök és a professzor között hamar elfajultak az események, szerencsére nem a tettlegességig, de olyannyira, hogy hetekre-hónapokra uralta az amerikai közéletet. Ebbe szerencsétlenkedett bele egy óvatlan kijelentésével a frissen kinevezett elnök. Végül Obama a rá jellemző kreativitással mentette meg az ügyet: Joe Biden akkori alelnökkel kiegészülve közös sörözést szervezett a Fehér Ház kertjébe, ahol az érintettek egy jó hideg sör mellett beszélhették meg problémáikat, és oldhatták fel a konfliktusukat. Brávó!

A „sörcsúcs” legfontosabb üzenete volt, hogy ha egy kicsit mindenki megpróbál normálisabban viselkedni, sokkal könnyebben meg lehet oldani a problémákat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.