TV

Máris zabáljuk a Netflixen futó kutyakiképzős filmet!

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.18 | 14:48

Az ember legjobb barátja, akkor főleg, ha vakvezetőnek nevelték.

Aki alapból kutyás, annak nem nagyon kell magyarázni, miért is fontos dolog a Netflix állatos dokumentumfilmje. Ám azt nekik sem árt tudni, hogy ebben a műsorban segítő ebek nevelését követhetjük nyomon, pici kölyökkoruktól egészen a szolgálatba állásig.

Nem csak örömforrás a gazdinak, de támasz is, sőt: nélkülözhetetlen társ a mindennapokban egy jól edukált eb. A dolgozó kutyák történetei egytől egyik meghatóak: az első percüktől fogva kíséri a kamera őket.

A Pick of the Litter című doksi két éven át követi a tappancsok nyomait: hogyan válnak a látásukat vesztett emberek szemeivé.

Két éves kaland ez: így lesz a kiképzés során a blökikből a vak gazdik védelmezője. Csak a legjobb képességű kutyák alkalmasak erre a felelősségteljes munkára.

– áll az ismertetőben.

A kaliforniai Guide Dogs for the Blind nevű szervezet mutatkozik be, ahol a P betűs alom van épp soron, így Phil, Patriot, Potomac, Primrose és Poppet cseperedésének lehetünk tanúi.

Aggodalomra semmi ok: amelyikük kihullik a kiképzés rostáján, az a kutyus is szerető környezetbe fog kerülni. De csak az átlag felett teljesítő ebek lesznek képesek eleget tenni a vakvezetői követelményeknek. A szervezetet átlagosan évi 1100 megkeresés éri: hosszú a várólista az okos segítő kutyákért. A kedves dokumentumfilm már látható is a Netflixen, teszi hozzá a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.