TV

Gyász, a Snoopy és a karácsony producere nincs többé

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.28 | 17:18

A Charlie Brown Christmas című film 1965 óta az ünnep része!

Több tízmillióan látták már a Snoopy és a karácsony című mesefilmet, mely 1965 óta hoz vidámságot a háztartásokba. Ennek a mozinak volt az executive producere Lee Mendelson, aki 86 évet ért meg.


A veterán tévés Hillsborough-ban található otthonában hunyt el. A rokonság pont összegyűlt karácsonyra a családfőnél, akit tüdőrák és szívelégtelenség vitt el – számol be fia, Jason.

Rettentetes érzés… de ahogyan a papa mondta volna: micsoda szerencsés véletlen is, hogy pont karácsony napján következett be a halála. Aznap ugyanis tízpercenként adták a rádiók a Christmastime Is Here című dalt, melynek ő írta a szövegét.

Ez a szerzemény lett a legismertebb a rajzfilmből, és világ kvázi Mendelsonnak köszönheti, hogy megismerhette Charlie Brown, Linus, Lucy és Snoopy karaktereit.

A san fransisco-i férfi a KPIX-TV nevű Bay Area-ban székelő adónál kezdett dolgozni. Dokumentumfilmek készítése után győzte meg Charles M. Schulzot, hogy kedves figuráinak tévés verzióját is rajzolja meg. A képregényes beadta a derekát, és a Bill Melendez nevű Disney-animátorral elsőként megalkották a karácsonyi mesét.


Vince Guaraldi zongorista szerezte a fim zenéjét, bár Schulz utálta a jazzt. Gond volt még az is, hogy a vallás megjelenhet-e ebben a szórakoztató műsorban:

Nem kerülhetjük ki.

vélte a rajzoló, aki végül Linus szájába adta a Jézus születéséről szóló részt, mely Lukács evangéliumát idézi. A CBS-en vetítették le a kész művet, melyre akkor a háztartások 45 százaléka kapcsolt. Ez több, mint 15 millió készüléket jelentett a premier idején. Minden generáció megismerte és megszerette azóta:

A téli szünet része lett. Erősen nyitott, és népszerű is maradt.

summázta a producer, majd a trimuvirátus – Mendelson, Schulz és Melendez – több, mint 50 alkotást jegyzett még együtt: közte a Charlie Brown halloween-különkiadását is. A Garfield– és Babar-részeket is felvállaló producer 12 Emmy-díjat gyűjtött be, említi meg a LA Times.

 

View this post on Instagram

 

R.I.P. #leemendelson ______________________ “Lee Mendelson — the man behind over 50 Charlie Brown TV specials — died on Christmas Day after a long battle with cancer … according to his family. The esteemed “Peanuts” producer reportedly passed away at his home in Hillsborough, CA. His son, Jason, says … “It wasn’t great for us, but to have him pass on Christmas really ties into his history and legacy.” Along with producing the holiday television classic, “A Charlie Brown Christmas” in 1965, Lee also wrote the lyrics to “Christmas Time Is Here” … the song famously featured in the special. The special brought Mendelson the first of his 12 Emmy Awards.” R.I.P. #leemendelson #acharliebrownchristmas #christmastimeishere

A post shared by 🎃🍂ℌ𝔞𝔩𝔩𝔬𝔴𝔢𝔢𝔫 𝔠𝔬𝔲𝔫𝔱𝔡𝔬𝔴𝔫: 310🍂🎃 (@its_halloween_365) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.