Sorozatok

Minden idők legjobb kémregényéből csinál sorozatot a BBC és a Night Manager csapata

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.16 | 17:36

A BBC1 Éjszakai szolgálat című minisorozatának sikere után újabb John Le Carré könyvet filmesítenének meg a készítők. A kém, aki bejött a hidegről már korábban látható volt a filmvásznon Richard Burton főszereplésével, de sorozat formájában még nem láthatta a közönség.

Az 1965-ben készült filmadaptáció után sorozat formájában kerülhet a képernyőkre Le Carré története, mely megjelenésekor elnyerte a kritikusok tetszését és nemzetközi bestseller lett, sőt, később a TIME magazin minden idők 100 legfontosabb regényei közé sorolta a kémtörténetet. Piers Wenger, a BBC Drama vezetője azt mondta:

Az Éjszakai szolgálat globális sikerei után óriási megtiszteltetés bejelentenem, hogy John Le Carré hamarosan visszatér a képernyőre, méghozzá a világ egyik legjobb kémregényével.

A kém, aki bejött a hidegről a hidegháború után, pár hónappal a berlini fal megépítését követően játszódik. Alec Leames az utolsó ügynök, aki túlélte Kelet-Németországot, így hazatérhet Londonba. A brit hírszerzés azonban még egyszer, utoljára visszaküld a hidegbe, hogy teljesítse az utolsó küldetést.

Nagyon izgatott vagyok a projekttel kapcsolatban és nagyon bízom a csapatban

– nyilatkozta az író, aki a Tom Hiddleston, Hugh Laurie és Olivia Colman főszereplésével sikereket arató Éjszakai szolgálat után nagyon kíváncsi, mit hoznak ki a könyvéből.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.