Sorozatok

Nemzetközi botrány lett a Sherlock záróepizódjának kiszivárgásából

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.17 | 16:10

Már megint az oroszok! Nem elég nekik az amerikai elnökválasztás, most mindenki kedvenc nyomozójával toltak ki. Valaki feltöltötte a netre az utolsó részt a hivatalos sugárzás előtt, de hogy ki, annak kinyomozásához talán még Sherlock is kevés lesz.

GettyImages-630261132
Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

A Sherlock utolsó, The Final Problem című része óriási botrányt kavart Angliában és a neten is, de nem tartalmi okok miatt, hanem mert a hivatalos adásba kerülés (január 16.) előtt ismeretlenek feldobták a netre a teljes epizódot (január 14-én).

A BBC azonnal reagált, és arra kért mindenkit, hogy ne ossza tovább az illegális tartalmat. Ugyanakkor nyomozást rendelt el az ügyben.

A feltöltés Oroszországból történt,

ezért több brit lap politikai okokat sejt a dolog mögött.

Tavaly a BBC bejelentette, hogy növeli az orosz nyelven sugárzott adásaik számát, ami nem aratott túl nagy sikert a Kremlben. Olyan fenyegetés is elhangzott, hogy befagyasztják az oroszországi angol nyelvű műsorszolgáltató cég bankszámláit, ha nem állnak el a tervtől Londonban.

Egyelőre itt jár az ügy. Hogy elkapják-e a tettes(eke)t, azt most még nem tudni, de ha a brit lapoknak van igaza, akkor valószínűleg nagyobb erők munkálnak a háttérben, és sajnos nem fogják. Úgyhogy ez itt a nagy, végső probléma.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló