Sorozatok

Új funkció jön a Netflixre!

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.23 | 18:35

Ha nem tudod eldönteni, mit nézz!

A Netflix még 2020-ban kezdte el tesztelni a zenei alkalmazásokban már bevált Shuffle Play, vagyis a véletlenszerű lejátszás funkcióját, ami hamarosan minden előfizető számára elérhetővé válik. Az új funkció a szolgáltatás algoritmusával szoros kapcsolatban áll majd, így kifejezetten olyan tartalmakat kínál fel, amelyek a profilunk alapján valószínűsíthetőleg elnyerik tetszésünk.

Az újításban nagy szerepe lehetett azoknak a kritikáknak is, melyek szerint a Netflix rendszere túlságosan agresszívan ajánl műsorokat, amik később aztán hasonló buborékot képesek képezni, mint amilyenekkel közösségi oldalakon is találkozhatunk, igaz ott valamelyest más köntösben, vélemények formájában. Emiatt fordulhat elő az, hogy hiába a több száz-ezer film és sorozat, az algoritmus minimális változással szüntelen ugyanazokat kínálja megtekintésre.

A Play Shuffle – magyarul ‘Nézzünk valamit’ az alkalmazásba belépve rögtön a profilok alatt felkínálkozik (akik részt vettek a tesztben már egy ideje megtalálhatják), de belépve, akár böngészés közben a menüsorból is elérhető lesz.

Forrás: Metabro


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló