Sorozatok

Te tudtad? Tegnap volt az Első Kapcsolat Napja a Star Trek univerzumban

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.06 | 12:16

A fáma szerint 2063. április 5-én érkeznek a Földre a vulkániak, és mondják azt: Hello! Mindezt természetesen úgy, hogy kezükkel mutatják a köszönés vulkáni jelét is. Aki keményvonalas Star Trek-es, az tegnap ünnepelt.

Az Első Kapcsolat pedig kötelez, szigorú menetrendje van annak, hogyan és mivel kell ünnepelni a jeles napot. Ha idén kihagytad az ünnepet, ne búsulj, most elmondjuk, mit kell tenni minden április 5-én, jövőre pedig te is csatlakozhatsz a világszerte ünneplő trekkerek tömegéhez.

1. Nézd meg az 1996-os mozifilmet!

A Star Trek nyomult a tévé mellett a moziban is, a Kapcsolatfelvétel című rész pedig a 8. volt a sorban, és a második, ami Picard kapitány legénységének főszereplésével (vagyis Az új nemzedék tévésorozat szereplőgárdájával) készült. Sokak szerint (értsd: a trekkerek nagy része szerint) ez minden idők legjobb Star Trek mozija. De minimum az egyik legjobb. Ebben a kibernetikus faj, a Borg támad a Földre, sőt az időben is visszautaznak, 2063-ba, hogy megakadályozzák az idegenekkel való kapcsolatfelvételt.

2. Keresd James Cromwell-t!

Az amerikai karakterszínész számtalan filmből és tévésorozatból lehet ismerős, általában a történet szempontjából fontos kulcsfigurákat alakít, gyakran negatív szereplőket. A Star Trek univerzumban többször is felbukkan, de sosem ugyanabban a szerepben. Ő alakította a franchise talán legnagyobb legendáját, Dr. Zefram Cochrane-t, a már említett 1996-os moziban. 2063-ban Cochrane feltalálta a térhajtóművet, amivel az emberiség egészen távoli galaxisokba is könnyedén eljutott.

Cromwell még kétszer bukkant fel a Star Trekben. Először még jóval az 1996-os film előtt, a klasszikus tévésorozat második évadának egyik epizódjában (Metamorphosis) 1967-ben, majd egy 2001-es részben (Broken Bow) is volt egy röpke cameó-ja.

3. Az ünnep legyen Star Trek-kompatibilis, hallgass Star Trek zenéket!

A Star Trek hetedik évadában, ami 2001-ben ment a tévében, volt egy Homestead címet viselő epizód, ami nem máskor játszódik, mint az Első Kapcsolat Napján. Ebből megtudható, hogyan ünnepelnek a a Star Trek világában. Természetesen Zefram Cochrane előtt tisztelegnek, méghozzá úgy, hogy aznap a kedvenc ételét fogyasztják, és a kedvenc zenéit hallgatják, kezdve ezzel:

A Steppenwolf klasszikusa mellett fontos még megemlíteni a tudós kettes számú kedvencét, Roy Orbison Ooby Dooby című dalát, ami az első földi zene volt, amit a vulkániak hallottak a kapcsolatfelvétel során. Nem értették, de ettől függetlenül mégis belementek az emberiséggel való kapcsolatfelvételbe.

4. Egyél sajtos pirogot!

Ez Zefram Cochrane kedvenc étele. Pontosabban a sajt, ami a kedvence, és amit aztán whiskey-vel kell leöblíteni.

45 év múlva tehát megérkeznek hozzánk a vulkániak, amit előre megünnepelhetsz még ugyanennyiszer, és ha nem is tartod be a fenti előírásokat, annyit megtehetsz, hogy minden április 5-én felveszed a kedvenc Star Trek uniformisodat, és vulkáni köszöntéssel üdvözölsz aznap mindenkit.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
Megvan, mikor jön az ABBA új zenéje
  • szerző:nuus
  • 2019. 01. 21.
Vállalatok
Mutatjuk az Apple idei terveit
  • szerző:nuus
  • 2019. 01. 10.