Sorozatok

Te tudtad? Tegnap volt az Első Kapcsolat Napja a Star Trek univerzumban

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.06 | 12:16

A fáma szerint 2063. április 5-én érkeznek a Földre a vulkániak, és mondják azt: Hello! Mindezt természetesen úgy, hogy kezükkel mutatják a köszönés vulkáni jelét is. Aki keményvonalas Star Trek-es, az tegnap ünnepelt.

Az Első Kapcsolat pedig kötelez, szigorú menetrendje van annak, hogyan és mivel kell ünnepelni a jeles napot. Ha idén kihagytad az ünnepet, ne búsulj, most elmondjuk, mit kell tenni minden április 5-én, jövőre pedig te is csatlakozhatsz a világszerte ünneplő trekkerek tömegéhez.

1. Nézd meg az 1996-os mozifilmet!

A Star Trek nyomult a tévé mellett a moziban is, a Kapcsolatfelvétel című rész pedig a 8. volt a sorban, és a második, ami Picard kapitány legénységének főszereplésével (vagyis Az új nemzedék tévésorozat szereplőgárdájával) készült. Sokak szerint (értsd: a trekkerek nagy része szerint) ez minden idők legjobb Star Trek mozija. De minimum az egyik legjobb. Ebben a kibernetikus faj, a Borg támad a Földre, sőt az időben is visszautaznak, 2063-ba, hogy megakadályozzák az idegenekkel való kapcsolatfelvételt.

2. Keresd James Cromwell-t!

Az amerikai karakterszínész számtalan filmből és tévésorozatból lehet ismerős, általában a történet szempontjából fontos kulcsfigurákat alakít, gyakran negatív szereplőket. A Star Trek univerzumban többször is felbukkan, de sosem ugyanabban a szerepben. Ő alakította a franchise talán legnagyobb legendáját, Dr. Zefram Cochrane-t, a már említett 1996-os moziban. 2063-ban Cochrane feltalálta a térhajtóművet, amivel az emberiség egészen távoli galaxisokba is könnyedén eljutott.

Cromwell még kétszer bukkant fel a Star Trekben. Először még jóval az 1996-os film előtt, a klasszikus tévésorozat második évadának egyik epizódjában (Metamorphosis) 1967-ben, majd egy 2001-es részben (Broken Bow) is volt egy röpke cameó-ja.

3. Az ünnep legyen Star Trek-kompatibilis, hallgass Star Trek zenéket!

A Star Trek hetedik évadában, ami 2001-ben ment a tévében, volt egy Homestead címet viselő epizód, ami nem máskor játszódik, mint az Első Kapcsolat Napján. Ebből megtudható, hogyan ünnepelnek a a Star Trek világában. Természetesen Zefram Cochrane előtt tisztelegnek, méghozzá úgy, hogy aznap a kedvenc ételét fogyasztják, és a kedvenc zenéit hallgatják, kezdve ezzel:

A Steppenwolf klasszikusa mellett fontos még megemlíteni a tudós kettes számú kedvencét, Roy Orbison Ooby Dooby című dalát, ami az első földi zene volt, amit a vulkániak hallottak a kapcsolatfelvétel során. Nem értették, de ettől függetlenül mégis belementek az emberiséggel való kapcsolatfelvételbe.

4. Egyél sajtos pirogot!

Ez Zefram Cochrane kedvenc étele. Pontosabban a sajt, ami a kedvence, és amit aztán whiskey-vel kell leöblíteni.

45 év múlva tehát megérkeznek hozzánk a vulkániak, amit előre megünnepelhetsz még ugyanennyiszer, és ha nem is tartod be a fenti előírásokat, annyit megtehetsz, hogy minden április 5-én felveszed a kedvenc Star Trek uniformisodat, és vulkáni köszöntéssel üdvözölsz aznap mindenkit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló