Sorozatok

Az 5 legidegesítőbb dolog a Trónok harca utolsó évadában

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.21 | 06:46

A rajongók egy része az évad újraforgatását követeli, ám nem is annyira maguk az események, hanem a háttér megfelelő kibontásának hiánya az, ami igazán bosszantó. Top idegesítő húzások a GOT nyolcadik évadából.

kép: HBO

1. Daenerys őrülete nem lett kibontva

Oké, az rendben van, hogy Dany bekattant, elvégre

A: elég durva dolgokon ment keresztül, ami simán triggere lehet az elme elborulásának

B: a világ felszabadítását és a diktatúrát csupán egy hajszál választja el egymástól, erre rengeteg példát ismerünk a világtörténelemből, és hát igen, a hatalom megrészegít, egy ponton túl már el is hiszed, hogy te vagy az univerzum megmentője

C: a sárkányok anyja korábban is cselekedett bosszúból, méghozzá vérszomjas módon, csak akkor elfogadtuk döntését, mert a – szerintünk – gonoszakat büntette meg…. De hát ugyebár, ez erősen nézőpont kérdése

D: az Őrült Király lánya, és ebben a sorozatban a vérség mindent predesztinál.

Akárhogy is, az, hogy Dany egyik részről a másikra őrül meg, valószínűtlenné teszi az egészet. Ha egy egész részt szántunk a csatára való készülődésnek, kicsivel több játékidőt Dany belső folyamatai is kaphattak volna.

2.  Nem értjük, milyen erővel is bírnak a sárkányok

Danynek két sárkánya volt, mikor a Holtakkal harcoltak az élők, és ott az emberiség megmaradása volt a tét. Ennek ellenére két sárkánnyal sem tudott akkora pusztítást végezni ilyen erős motivációval, mint később eggyel pusztán bosszúból. Amúgy is, milyen bosszú volt az? Cerseit kicsit sem érdekelte a népe pusztulása.

3. Arya szinte csak mellékszereplő marad végig érdemei ellenére

Lássuk be: ha nincs Arya, az Éjkirály serege elpusztítja az emberiséget. Ehhez képest Arya cselekedete nem kap méltó elismerést: még ha nem is vágyik uralkodói babérokra, azért néhány árnyalattal több figyelmet érdemelne szava a történtek után.

4. Missandei halála volt a pont, ahonnan még volt visszatérés, de nem lett…

Missandei értelmetlen halála sok rajongónak fájt, de a cselekmény szempontjából az volt az a pont, ahol még minden másképp alakulhatott volna. Például Missandei a halála előtt egy huszárvágással a mélybe löki a mellette álló Cerseit, és akkor nincs szükség tömegmészárlásra (illetve ha a rá felesküdött seregek mégis hadba szállnak, uralkodó nélkül könnyebb legyőzni őket). Missandei – és most jön az áldozathibáztatás, de nem bánjuk – miért nem csináltál valamit ahelyett, hogy értelmetlen mártírhalált haltál?

5. Jon Snow/Aegon Targaryen, a top idegesítő karakter sokak begyében van

Nyolc évadon át Jon Snow csak nézett, nézett, nézett maga elé hol riadtan, hol szomorú kutyaszemekkel. Most, a végjátékban is ezt teszi. Ha nincs Tyrion, aki meggyőzi, hogy végezzen a diktátorral, akkor vajon élete végéig szolgálja Danyt, esetleg feleségül is veszi? Ha jobban belegondolunk, Jon Snow-t a nyolc évad alatt rengetegszer irányították és befolyásolták mások, legyen az Ygritte, Sansa, Melissandre, Daenerys vagy most a végén Tyrion. Mindezt úgy, hogy ő elviekben Észak ura, az éjjeli őrség vezére, nem utolsósorban pedig egy ősi, hatalmas vérvonal utolsó férfi leszármazottja, aki mindezek jogán hatalmas erőt képvisel, és sokan – mindezek jogán – pont tőle várták, hogy a Vastrónra (vagy ami azután maradt) üljön, és összefogja a hét királyságot.

Ti mit gondoltok, mi lett volna az ideális vég a sorozat számára? Korábban összeszedtünk néhány lehetséges alternatívát a zárásra


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.