Sorozatok

Egyetemi tananyag lett a Trónok harca a Harvardon

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.02 | 18:13

Kiolvastad az összes könyvet és fejből tudod a sorozat minden részének összes másodpercét? Attól még fejlesztheted a tudásod Trónok harcából, ugyanis az USA legrégebb óta működő felsőoktatási intézményében külön kurzus indul George R. R. Martin fantáziavilágáról.

A Trónok harca valójában: a modern mítosztól a középkori modellig – ezzel a címmel indul útjára a Harvardon az a kurzus, ami George R. R. Martin könyvein és a tévésorozaton keresztül vizsgálja a középkor történetét, szokásait, vallásait és kulturáját.

A diákok egy-egy karakter szemszögéből vizsgálhatják majd a témát, például a király, a feleség, a második fiúgyermek, vagy a kalandor nézőpontjából.

Az órákat Sean Gilsdorf történész, a középkor szakértője és Racha Kirakosian valláskutató tartja majd. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy rávilágítsanak a sorozatban is feltűnő történelmi jelenségekre, amelyek nem mindig úgy mutatják be a valóságot, mint ahogy azt akkoriban az emberek megélték.

A két szakértő fontosnak tartja megismertetni a hallgatókkal, hogy mennyire hasonló, vagy különböző az élet a Trónok harcában és a való életben, a középkorban.

Ettől most csak még inkább várjuk az új évad érkezését.

Game of Thrones Season 7: Official Trailer (HBO)

Game of Thrones Season 7 premieres 7.16.17 on HBO. #GoTS7


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.