Sorozatok

Elégedetlenek az új Star Trek sorozat szereposztásával a szuperortodox rajongók

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.26 | 21:56

Azzal vádolják a franchise új szériájának szereposztását, hogy túlságosan sokszínű.

Sonequa Martin-Green. Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images.

Bár nem először fordul elő, hogy nemcsak fehér ember játszik a Star Trek főszereplői között (elég csak a klasszikus sorozatra gondolni), de olyan még nem volt, hogy a kiemelt főszereplő nemcsak hogy nő, de afro-amerikai is. Nyilván ez zavarja a legkonzervatívabb hívőket. Meg hogy a további főszereplőkkel (Michelle Yeoh, Jason Isaacs és a főellenség szerepében Rainn Wilson) is csak fele a fehér férfiak aránya a legfontosabb karaktereken belül. Pedig amikor bejelentették, hogy 12 év pihenés után Alex Kurtzman és Bryan Fuller újjáélesztik a sorozatot, világosan ki lett mondva, új korszak kezdődik a franchise-ban. Ami azt is jelenti, hogy a bőrszín (vagy akár a szexuális másság) sokadik szempont. Az új Star Trek világa már az a jövő, ahol mindez nem számít.

A központi szerepet alakító Sonequa Martin-Greenről, aki a Walking Deadből igazolt át a végtelen űrbe, ezek a kritikák lepattannak szerencsére. Szerinte az új Star Trek az eredeti sorozat szellemiségét és örökségét továbbviszi, és hogy erre majd a régi és most még ellenálló rajongók is rá fognak jönni. A Star Trek: Discovery 15 részes első évada ősszel érkezik a Netflixre.

Star Trek: Discovery | Teaser [HD] | Netflix

Set roughly ten years before the events of the original series, Star Trek: Discovery shows a never before seen era that shaped Federation history. First Officer Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) encounters new ships, worlds and villains as the threat of war looms. Star Trek: Discovery debuts this autumn on Netflix.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.