Sorozatok

Transznemű szuperhős(nő), jöhet? Mert lesz

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.24 | 13:56

Színes ősz vár a Supergirl negyedik évadára.

A Supergirl című, 2015-től futó amerikai tévésorozat drasztikus lépésre szánta el magát: a negyedik szezonra behoznak egy transznemű karaktert. A CW társaság műsorában a televíziózás történetének ezen mérföldkövét Nicole Maines jegyzi majd.

 

A húszéves transzgender aktivista színésznő arról vált ismertté, hogy szülei segítségével megnyert egy jogi vitát, melyben el akarták tiltani az iskolájában a női mosdó használatától.

A 2014-es, precedensértékű per eredménye az lett, hogy ezentúl minden nemváltó abba a vécébe mehet, amelyik nemhez tartozónak vallja magát, anélkül, hogy csorbulnának a jogai. Most a DC képregényekből ismerős szereplő, Nia Nal, azaz az Álmodozó bőrébe bújna. A műsor producerei szerint a maine-i fiatal egy olyan lelkes, ifjú nemváltót játszana, aki szenvedélyesen védelmez másokat.

A beacon of hope. Stream the latest #Supergirl for free on The CW App! Link in bio.

A post shared by Supergirl (@supergirlcw) on

A DC univerzum több szereplője is felbukkan ebben a sorozatban: a Zöld Íjász, a Flash, a Holnap legendái és a Black Lightening alakjait is láthatjuk a képernyőn. Az október 14-én debütáló Maines korábban a Royal Pains sorozatban és a The Trans List című filmben domborított, emellett egy könyvet is írt már, Nicole-lá válni címmel, számol be a Fox News.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.