Sorozatok

Jön a minisorozat, amiben Brendan Gleeson Trumpot, Jeff Daniels az FBI volt igazgatóját alakítja

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.09 | 10:48

James Comey A Higher Loyalty című memoárja nyomán.

Minisorozat készül Jeff Daniels főszereplésével James Comey-nak, az FBI volt igazgatójának A Higher Loyalty című memoárja nyomán – számolt be róla a The Guardian kedden. A brit lap értesülése szerint Daniels játssza Comey-t, Brendan Gleeson pedig Donald Trump amerikai elnököt alakítja majd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DemocRATS Will Rig 2020 (@superdelegatesrig2020) on

“Jeff tökéletes erre a szerepre” – mondta el Billy Ray, aki a könyvet adaptálta és a minisorozatot megrendezi. Felidézte, hogy miután megnézte Danielsszel a Broadwayn a Ne bántsátok a feketerigót! című darabot, elbeszélgetett vele a színházban és az a meggyőződése alakult ki, hogy csak ő játszhatja el Jim Comeyt. A rendező kifejtette, hogy Trump szerepére is egy olyan színészt akart, mint Gleeson, aki nemcsak nagyszerű színész, de képes megjeleníteni az elnököt.

Comey 2013-tól volt az FBI igazgatója 2017 májusáig, amikor Trump elbocsátotta. Kirúgása elválaszthatatlanul kapcsolódik ahhoz a vizsgálathoz, amelyet Robert Mueller különleges ügyész vezetett az oroszok amerikai választásokba való beavatkozásának és Trump Moszkvához fűződő kapcsolatának feltárására.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pari Dukovic (@paridukovic) on

Az A Higher Loyalty című memoárja 2018 áprilisában jelent meg, s azóta már több mint kétmillió példányban kelt el. A kötet foglalkozik pályafutása kezdetével az FBI-nál, a George W. Bush és Barack Obama elnöksége alatt szerzett tapasztalataival, a vitatott nyomozással, ami Hillary Clinton e-mailjeivel kapcsolatban zajlott a 2016-os elnökválasztás idején, és a Trump megválasztása utáni rövid, de viharos időszakot is tárgyalja. Comey könyvének megfilmesítési jogait tavaly a CBS szerezte meg. A forgatás novemberben kezdődik, az azonban még nem dőlt el, hogy mikor sugározza a televíziós csatorna a minisorozatot.

Címlapkép: Angela Weiss / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.