Sorozatok

A sorozat, ami a legjobban mutatja be az Arab–izraeli konfliktust

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.18 | 12:18

Izgalmas, életszerű, és megmutatja, hogy igazából ebben a helyzetben és szituációban mindenki hülye. Vagy mindenkinek van érthető, és megmagyarázható motivációja.

A Fauda három évada már lement, és megnézhető. Hivatalosan is megerősítették, hogy jön a negyedik is. Ennek kapcsán érdemes egy kicsit beszélni a sorozatról, amely Izraelből indulva szinte az egész világot meghódította. Hiszen ennél jobban eddig senkinek sem sikerült megmutatni, hogy mennyire hülye mindenki ebben az egészben, függetlenül attól, hogy izraeli vagy palesztin.

A Faudát két izraeli alkotta meg, ezek közül az egyik Lior Raz a sorozat főszereplője, aki évekig aktívan működött fedett ügynökként palesztin részeken. A másik egy az izraeli-palesztin konfliktussal foglalkozó újságíró, Avi Issacharoff, ennek köszönhetően válik hitelessé az egész sorozat, és pont ezért ennyire jó. A sorozatban a palesztin szereplőket is izraeli arabok alakítják, a sztori teljesen kitalált, a karaktereket sem mintázták konkrét emberekről, de mégis az egész hihetetlenül életszerű.

A producerek hozzáértése önmagában nem lett volna garancia a sikerre, azonban meglehetősen jól lavíroz a sorozat, ezért egy olyan alkotást kapunk amiben végre nem minden palesztin terrorista, és nem minden izraeli hős. Minden szereplőt, és minden oldalt megérthetünk. Vannak célok, és vannak motivációk is. Nem csak az ellenségeskedés. A sorozat szinte azonnal, elképesztően sikeres lett Izraelben, ami a legjobban magukat az alkotókat lepte meg.

És ha valami nagyon sikeres, arra felfigyel a Netflix is, így berendelték a második évadot, majd a harmadikat, miután ezek is sikerrel mentek érkezik a negyedik.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló