Sorozatok

Hát nem megint megszánták a rajongókat? Jöhetnek a kulisszatitkok az új Gilmore Girls részekről

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.01 | 22:27

Az alkotók elárultak néhány izgalmas részletet a Netflixen visszatérő kultsorozatról.

gilmore-netflix

Még mindig túl sokat kell aludni november 25-ig, amikor is megérkezik a Netflixre 4 új Gilmore Girls (Szívek Szállodája) rész, de addig is bőszen csipegethetjük a sorozat készítői által elénk szórt morzsákat. 

lorelaigif

Amy Sherman-Palladino és Dan Palladino, a Gilmore Girls kreátorai az Enterntainment Weekly riporterével beszélgettek a minap, és természetesen elárultak néhány kulisszatitkot a visszatérő sorozatról. Például, hogy:

A The Warner Bros. burbanki backlotja (backlot: a filmstúdiók olyan beépítetlen területe, amelyet nagyszabású kültéri jelenetekhez használnak), amelyeken Stars Hollow állt, az utóbbi években a Pretty Little Liars című sorozat díszleteivel van beépítve, ezért teljesen a nulláról kellett mindent újra felhúzniuk. Ez önmagában még nem különös, viszont a módszer már annál inkább.

Furcsa módon nem maradtak meg se tervrajzaink, se semmilyen dokumentációnk Stars Hollowról, úgyhogy a sorozat régi részeinek nézése során kellett rekonstruálnunk az egészet.

– mondta Amy Sherman-Palladino.

Kis díszlet, nagy ember

Az is kiderül a beszélgetésből, hogy a sorozat startolásakor, 2000-ben a minimális induló költségvetés miatt az akkori díszletek elég bénák voltak a mostaniakhoz képest. A Richard Gilmore-t alakító színész, a már majdnem 2 éve elhunyt Ed Herrmann nagyon magas volt, ezért sokszor szinte súrolta a feje a különböző elemeket. Ahogy egyre sikeresebb lett a sorozat, és vele egyre több a büdzsé, úgy szépült a díszlet is. A forgatóönyvíró erről így nyilatkozott:

A Gilmore-házzal volt régen a legtöbb gondunk a pénztelenség miatt. Az első évadban olyan kicsi volt a díszlet, hogy Ed úgy nézett ki benne, mintha egy babaházban lett volna. Nagyon magas ember volt. (…) Most, hogy végre elegendő költségvetésünk volt egy Ed számára is tökéletes méretű díszlethez, ő már nem lehetett közöttünk.

 

gilmoregif

Ahogyan az az előzetesből is kiderül, Ed Herrmann nem lett elfelejtve, sőt! Emléke nagyon is fontos szerepet kap az új epizódokban.

Miért fontos a Gilmore Girls?

Ha valaki esetleg zacskóban töltötte a 2000-es évek elejét (vagy éppen túl fiatal volt még), ezért lemaradt volna a sorozatról, annak maximálisan ajánljuk a pótlást. A Szívek szállodája, magyar címének nyomisága ellenére az ezredforduló egyik legfontosabb és legjobb sorozata volt a maga pörgős és intelligens dialógusaival, szerethető karaktereivel. 2000  és 2007 között 153 epizódon át követhettük a fiatal, bolondos anya, Lorelai és lánya, Rory életét. Alexis Bledel mellett a mostanra ultimát nevettető csajjá vált Melissa McCarthy, Milo Ventimiglia és Jared Padalecki számára is ez a sorozat volt az ugródeszka, sőt, a Mr. Robottal sztárrá vált Rami Malek is Stars Hollowban tűnt fel először a képernyőn. A széria sikere elképesztő volt, mindenki imádta, de 2007-ben mégis elkaszálták a sorozatot.

A négy darab, egyenként 90 perces új epizód a Netflixen lesz látható 2016. november 25-től sok régi, és néhány új szereplővel, a rajongók legnagyobb örömére.

Egy 10 fokos skálán mennyire várjátok?

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló