Sorozatok

Ezekre függünk jövőre: 2017 legjobban várt sorozatai

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.30 | 06:45

Persze jóval többet fogunk nézni, mint azt a tizenkettőt, amit most kiemeltünk nektek, de ezeket tutibiztos, hogy nem hagyjuk ki.

A régóta húzódó és már nagyon várt Sherlock 4. és egyben utolsó évada január 1-jén kezd. Tom Hardy-val a Taboo január 7-én. Lesz Férjem védelmében spin-off is. A True Detective viszont még mindig pihen, pontosabban fejlesztés alatt áll, így majd csak 2018-ra várható a következő évad, akárcsak az idei év egyik nagy slágere, a Westworld folytatása is. A másik 2016-os közönségkedvencet, a Stranger Things-et is berendelték, és nagy kérdés, hogy sikerül-e megugrani az első évad jó magasra helyezett lécét az alkotóknak. De hogy ez 2017-ben lesz vagy egy évvel később, az most még kétséges.

De mi az, ami biztos, hogy a képernyőre kerül 2017-ben és már látatlanban is nagyon szeretjük?

Twin Peaks

2017 könnyen lehet, hogy a Twin Peaks éve (is) lesz. Nem is tudni, hogy mi a nagyobb: a sorozat kultusza a klasszikus részek kapcsán vagy a hype az újak körül. Ami biztos, hogy a régi szereplők nagy része (aki életben van még és vállalta) visszatér, élükön Cooper ügynökkel. Mellettük számos jól csengő név teszi majd tisztét Twin Peaks újgenerációs városában. Feltűnik többek között Monica Bellucci, Jim Belushi, Michael Cera, Trent Reznor, Naomi Watts, Eddie Vedder, Tim Roth, Tom Sizemore, Jennifer Jason Leigh, Robert Knepper, Ashley Judd, Laura Dern, Sky Ferreira, Amanda Seyfried és John Savage. Összesen 217 színész szerepel majd az újragondolt Twin Peaks-ben.

American Gods

Neil Gaiman fantasy alapmunkája körül már jóideje keringtek a filmesek, de valahogy senki nem mert belevágni az elkészítésébe (a másik ilyen Clive Barker Korbácsa). Mígnem jött egy különleges víziójú tévés alkotó, Bryan Fuller (Dead Like Me, Pushing Daisies, Hannibal), akiben megvolt a kellő kurázsi. A régi és az új istenek háborúját feldolgozó grandiózus mű értő kezekbe került, így az Amerikai istenek lehet az év egyik meglepetése.

24: Legacy

Jack Bauer ment, Eric Carter jön. A 24 elévülhetetlen érdemeket szerzett a tévésorozatok nagykorúvá válásában, úgyhogy teljesen érthető, hogy nehezen szabadulnak a franchise-tól. Jack Bauer feltámasztása felemás eredményt hozott, ezért most teljesen új hőssel tesznek az alkotók egy újabb próbát. Hogy lesz-e 24 reneszánsz, az majd a február 5-i premier után pár héttel már kis is fog derülni. Mindenesetre régen volt már a világnak ennyire szüksége egy új hősre, mint manapság.

Star Trek: Discovery

Bryan Fuller másik nagy dobása az American Gods mellett a Star Trek franchise újjáélesztése lesz, méghozzá Alex Kurtzmannel (Fringe) közösen. Bár a moziban kifejezetten jól muzsikál az újsulis Star Trek, a tévében újabban senki nem mert vele próbát tenni – egészen eddig. Most, hogy újra feltűnően népszerű a sci-fi a tévében is, a hosszúra nyúlt hiátusnak vége, 12 év után újra felcsendül majd hétről hétre a jól ismert főcímzene. Várható kezdés: május.

Bron/Broen

A tévésorozatok világában még mindig az amerikai-brit fölény érvényesül, de időnként más nációk sorozatai is sikerrel tarolnak. Kanada és Ausztrália, Franciaország és Németország mellett Skandináviából is kifejezetten erős tartalmak érkeznek. A dán-svéd koprodukció Híd című krimi sokak kedvence. A záró negyedik évad az év második felében várható. Egy fifikás sorozatgyilkos utáni hajszáról szól a halloweeni forgatagban, és állítólag még Kim Bodnia (a második évad végén börtönbe zárt Martin Rohde nyomozó) is visszatér.

broen

Fargo

Noah Hawley amerikai író nevét azután jegyezte meg a nagyvilág (oké, Amerikában már ismerték), miután zöld utat kapott a Coen fivérektől egyik legjobb filmjük, a Fargo tévés feldolgozására. Két tökéletes évadot követően a harmadik egy év szünettel kerül a képernyőre, 2017 tavaszán. Szokás szerint keveset lehet tudni még róla, amit viszont igen, az ebből a rajongói videóból kimazsolázható.

Defenders

A Marvel (és a Netflix) követi a moziban is működő trendet. Szuperhőseit egy igazi crossover évadban hozza össze egy nagy kalandra, melynek tétje természetesen óriási: New Yorkot kell megmenteni a végpusztulástól. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist, vagyis a Netflixen sikerrel akciózó Marvel szuperhősök fognak össze a nemes cél érdekében – majd valamikor 2017 folyamán. Pontos dátum még nincs, de ha nem igyekeznek vele, akkor New Yorknak annyi.

Legion

Maradjunk a Marvelnél, amelyik a tévében sokkal izgalmasabb tartalmakat kínál, mint a moziban. Míg utóbbiak mindössze nyálcsorgató látványpornók sematikus sztorival, addig a tévés verziók minden tekintetben felülmúlják azokat. A Fargót is készítő Noah Hawley kapta a február 8-án startoló Legiont, ami jó ómen. A sorozat a Marvel univerzum legnagyobb hatalmú mutánsáról szól, aki egyébként már annyira fura, hogy alapból a mentális betegségek tárházaként tekintenek rá az átlagpolgárok, és mint súlyosan skizofréniást kezelik. Ebből semmi jó nem sülhet ki, leszámítva a nézőket.

Six

A History Channel január 18-án kezdi vetíteni háborús sorozatát, ami egy kommandós csapatról szól,  akiket Afganisztánba küldenek, hogy megöljenek egy tálib vezért. Csakhogy amerikai részről akad egy áruló, így a merénylet meghiúsul, a kommandósok pedig komoly pácba kerülnek. A csapat vezetőjét Walton Goggins alakítja, akit nagyon jó lesz végre újra fajsúlyosabb drámai szerepben látni.

The Terror

Az AMC antológia-sorozatának első évada Dan Simmons azonos című regénye alapján készült, Ridley Scott a gyártó, és részben Magyarországon forgatták. Pár éve egyszer már belefogtak, de az egyik főszereplő, James Gandolfini halála miatt leállt a projekt. A 2017 második felében végre tévébe kerülő sorozat története az 1800-as évek közepén játszódik, és az északnyugati átjáró után kutató, a valóságban is létezett HMS Terror nevű hajó történetét dolgozza fel. A hajó és legénysége szőrén-szálán eltűnt, a sorozat erre a rejtélyre ad horrorisztikus választ.

theterror

Time After Time

A Vámpírnaplókat és a Sikoly sorozatverzióját készítő Kevin Williamson új próbálkozása a  nyomozós sorozatokat hozza össze a 2016-ban újra divatba jött időutazós tematikával. H.G. Wells írózseni még fiatalkorában elkészíti az első időgépet, és bemutatni készül azt barátainak. Csakhogy közöttük van Hasfelmetsző Jack is – de ezt senki sem tudja róla. Jack a lebukás elől a mi jelenünkbe szökik a géppel, Wells pedig követi, és kezdetét is veszi a szövevényes macska-egér hajsza.

Big Little Lies

Az HBO egyik 2017-es nagy durranása ez a sorozat, melyben olyan tényezők vannak a főszereplők között, mint Nicole Kidman, Reese Witherspoon vagy Alexander Skarsgård. A 7 részt a Dallas Buyers Club rendezője, Jean-Marc Vallée dirigálta le, a sorozat készítője pedig egy igazi tévés nagyágyú, David E. Kelley, akinek még mindig hálásak vagyunk az Ally McBeal-ért. A történetről annyit lehet tudni, hogy három anyukáról szól meg egy gyilkosságról. Premier: február 19.

És nyáron sem pihentünk, megnéztünk nektek jónéhány pilot-ot, hogy segítsünk, mit érdemes nézned!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.