Unatkozom

Egyre aggasztóbb méreteket ölt a nemzetközi állatbűnözés – első rész

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.12 | 07:00

Ha valaki rendszeresen olvas híreket, nem lehet ismeretlen számára a medvebűnözés vagy például a varjúterror szó. Az utóbbi pár évben aggasztó méreteket öltött az a fenyegetés, amit az állatok jelentenek az emberiség számára, de maga az állatvilág is hatalmas morális válságban van, nem csak ránk, önmagára is veszélyes.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

Az állatokban azokat az értékeinket látjuk megtestesülni, amelyeket már elvesztettünk.

Jane Goodall fenti idézetét azért érdemes tovább gondolni, hiszen ahogy láthatjuk, az állatokban ott rejlik számtalan elveszett régi értékünk mellett számos meglévő súlyos hibánk is. Az utóbbi pár év cikkeinek áttanulmányozásával kirajzolódnak az állatbűnözés leggyakoribb nemzetközi trendjei. Az első gyűjtésben kisebb bűnök, garázdaság, vandalizmus és pitiáner tolvajlás szerepel, a másodikban majd jönnek a hardcore gonoszságok és emberiség elleni bűntettek.

Nem tisztelik a tulajdont

Az, hogy a mosómedvék lopnak, valószínűleg már senkit sem lep meg, de nem ők az egyetlen faj, akik lelkiismeret-furdalás nélkül elveszik azt, ami a másé. Ők persze azzal védekeznének, hogy ételt lopni nem bűn!

  • 2015. július – Édesszájú medve rabolt el 24 pitét egy colorádói pékségből

A hatalmas kutyaalkatú ragadozó bemászott az ablakon, benyomott egy zsák cukrot, némi kakaót, aztán ráment a sütikre. Mindezt úgy, hogy közben a helyiségnek végig abban a sarkában maradt, amit nem látott a biztonsági kamera. Véletlen? Aligha. Érdekes módon csak a meggyes és az almás piték érdekelték, az epres-rebarbarásokat otthagyta, ez további baljós kérdéseket is felvet. (The Guardian)

  • 2015. december – Mosómedve fosztott ki egy fánkozót Torontóban

Így dolgozik egy igazi profi. Tom Cruise nem ereszkedett le a plafonról ekkora rutinnal a Mission Impossible-ben, mint ahogy ez a mosómedve teszi ebben a videóban. És az sem zavarja, hogy nézik közben. Hidegvér és elszántság, egy tökéletes bűnöző ismérvei. (CBC)

  • 2016. augusztus – Tejtolvaj disznókat kaptak lencsevégre Ausztriában

Turisták fotói buktatták le azt a három disznót Tirolban, akik a velük egy udvarban élő tehenektől lopták a tejet. A gazda egyszerűen nem tudott rájönni, miért ürülnek ki a tőgyek, ameddig nem mutatták meg neki a bizonyító erejű fotókat a bimbókra rá-rájáró malacokról. Párosujjú patás párosujjú patásnak farkasa! (The Local – érdemes kattintani a képért!)

Amikor előtörnek az állati ösztönök

Sajnos úgy tűnik, az állatok egyre kevésbé tudnak maguknak parancsolni. Erőszak, garázdaság és vandalizmus köszön vissza a velük kapcsolatos hírekből a világ minden tájáról. Négy lábbal tiporják a közrendet!

  • 2014. október – Az utca közepén esett egymásnak két kenguru Ausztráliában

A kenguruk verekszenek, ez teljesen természetes. Minket ez nem is zavar, amíg a négy fal között csinálják. De semmi keresnivalója ennek a kendőzetlen erőszaknak egy nyugodt kertváros kellős közepén, gyermekeink szeme láttára! (Daily Mail)

  • 2015. április – Juhászkutya kötött el egy traktort Skóciában

A Don nevű collie kihasználta, hogy a gazdája éppen a birkákkal foglalkozik a mezőn: beugrott egy traktorba, és sikerült elindítania. Egészen az autópályáig jutott a munkagéppel, ahol aztán nekiütközött a sávokat elválasztó betonkorlátnak, még mielőtt nagyobb balesetet okozott volna. Megúszta épp bőrrel, de mit lett volna, ha arra jár egy iskolabusz? Amit egy terhes nő vezet? Vagy átszalad az úton három részeg tini? Vagy egy kis srác a pattogó labdája után? Mit lett volna, Don?(Mashable)

  • 2016. október – Török kóbor kutyák passzióból szétszedtek egy parkoló autót

Az autó tulajdonosa csak reggel szembesült a mérhetetlen pusztítással, és azonnal hívta a rendőrséget. Az csak a térfigyelő kamerák felvételeinek visszanézése után derült ki, hogy egy rakás kóbor kutya volt a tettes. A csoportosan elkövetett vandalizmus minősített esete ez, öncélú rombolás, a videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk. (CarScoops)

Állati körökben is terjedőben van az alkoholizmus

Ezt sajnos tőlünk tanulták, és a szesz belőlük is kihozza az állatot!

  • 2013. szeptember – Egy ausztrál vaddisznó megivott 18 sört és összeverekedett egy tehénnel

A coca egy rakás kempingezőt támadott be az éjszaka közepén, és amíg azok a sátrukban rejtőzködtek, széttúrta a kint hagyott dolgaikat, majd rászabadult a sörre. A sátrazók a rejtekhelyükről ki-kikukucskálva követték az eseményeket, állítólag egy tehén vetett véget a disznó ámokfutásának. (Uproxx)

  • 2015. július – Detoxikálóba került egy lengyel borz

Az öntudatlan menyétfélét egy strandon találták meg, körülötte a nyaralóktól lopott kiürített sörös palackokkal. Végül egy menhelyre került, ahol még két napig ki volt ütve, mielőtt visszaengedték a természetbe. (Telegraph)

  • 2015. október – Kacsa és kutya verekedett össze egy angol kocsmában

Ez volt az utóbbi pár év legzavarbaejtőbb híre, ami szerint egy részeg kacsa és egy kutya összeverekedtek egy kocsmában. Az Anglia legrészegesebb kacsája nevet is kiérdemlő Star ugyanis gazdájával rendszeresen jár egy helyi italozóba, ahol sörrel itatják. A kacsa egyébként ilyenkor csokornyakkendőt visel. Egyszer velük tartott a család kutyája, Maggie is, akit a kacsa az alkohol hatására betámadott. És vesztett. Ennél a történetnél azért felmerül az emberi felelősség is… (SomersetLive)

  • 2016. október – Részeg madárraj blokkolta az autópályát Ausztriában

Részeg állatok, pár hete, itt a szomszédban. Ez is mutatja, hogy valós problémával állunk szemben. Erjedt gyümölcsöt evett, attól rúgott be az a seregélyraj, amelyik aztán nekirepült az arra haladó autóknak. Ezért alakult ki több kilométeres sor az A2-es autópályán. Aki nem bírja, az miért iszik? (The Local)

Ez csak az utóbbi pár év termése, de tisztán látszik, hogy elszabadult a gyeplő. Gyűjtésünket hamarosan újabb résszel folytatjuk, még súlyosabb állatbűnökkel!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló