Unatkozom

Ismerd meg a bizarr lányt, aki digitális nyúlüregbe rántja a YouTube felhasználóit

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 06:46

Poppy a popkultúra parodizálásával nyerte meg feliratkozóit, a bizarr videókat és klipeket készítő lány népszerűsége pedig csak egyre szárnyal. Nyilván ebben titokzatossága viszi előre a leginkább, de mi megkerestük az összes infót, amit tudni lehet róla.

Fotó: Twitter / @poppy

Leszögeznénk az elején, hogy amit most látni fogsz, arra nemigen akad magyarázat. Furcsa, teljesen randomnak tűnő, olykor szinte ijesztő képsorok egy tündéri szőke lány főszereplésével. Az egész valahogy nem áll össze, aztán ahogy egyre tovább figyeled és hallgatod a természetellenesen magas hangú lányt, már nem tudsz leállni. Mintha Andy Warhol és David Lynch szerelemgyermeke lenne, aki néha a Bibliát olvassa folyamatosan 50 percig, vagy a nevét ismételgeti, egészen pontosan 666-szor

Poppy ért hozzá, hogyan vonja magára a figyelmet, keltsen borzongást és késztesse a nézőit valami fontosra: gondolkodásra.

Mert az ilyen képsorok után az ember akarva-akaratlanul elkezd agyalni azon, hogy ez mégis micsoda?

Charlotte Choked Me

POPPY ON TOUR!

Miért fojtogatott Charlotte? Fáj a torkom. Segíteni akartam neki, miért fojtogatott? Miért csinálta ezt –

kérdezgeti egy percen keresztül.

Poppy identitását szinte teljes titok övezi, a lány egyszer azt nyilatkozta, hogy nem akarja, hogy az emberek azon rágódjanak, hogy ki ő, hány éves, inkább azt szeretné, ha arra fókuszálnának, amit csinál és amit képvisel.

Az emberek mostanában mindent görcsösen és azonnal tudni akarnak. Ha tényleg így van, akkor rá kell szánniuk az időt, hogy megtalálják az igazságot.

Itt egy másik rövid videó, amiben fél percig csak pislog, majd furcsa dolgokat kezd mondani, megszólítva a nézőt:

Blinking

POPPY ON TOUR!

Olyan régóta velem vagy már. Együtt vagyunk. Felfogod, hogy együtt vagyunk, igaz? Csak gondolkodj. Hallgass tovább. Egyszer elmondok majd mindent. Ezt tudnod kell. Itt vagyok neked, bármit megtennék érted.

Ez a fekete hajú próbababa is gyakran megjelenik, akinek a hangját Siri kölcsönözte, Poppy pedig csak Charlotte-ként hivatkozik rá. A próbababa különböző függőségekkel küzd, melyek azért alakultak ki nála, mert Poppy híres lett, ami hatással van a kapcsolatukra.

Come to Mommy

POPPY ON TOUR!

Poppy valódi neve Moriah Rose Pereira és 22 éves, Los Angelesben él. Évekkel ezelőtt, egészen pontosan 2011 októberében cover-videókkal kezdte pályafutását a videómegosztón, ezekből azonban már egy sem publikus a csatornáján. Poppy karaktere abból űz tréfát, hogy az emberek mennyire befolyásolhatók, megtéveszthetők és milyen könnyű őket az orruknál fogva vezetni. Ugyanakkor videói nézése közben az is látszik, hogy tökéletesen űz gúnyt azokból a YouTuberekből, akik a figyelem felkeltése és a nézettség érdekében gyakorlatilag már bármire hajlandók.

A celebek bálványozása, a sztereotípiák, a gender-kérdések és a rasszizmus is megjelenik a videóiban, tulajdonképpen a társadalmat érintő leggyakoribb és legfontosabb témákhoz nyúl, természetesen a maga módján.

A kamera mögött Titanic Sinclair áll, aki a való életben egy párt alkot Poppyval. Az minden videóra különösen jellemző, hogy halvány pasztellszínek köszönnek vissza és csak minimális mozgás. Ettől is olyan furcsa Poppy látványa, hanglejtése is csak a különcségét erősíti, nem beszélve a háttérzenéről, ami akár egy horror alaphangulatáért is felelős lehetne. Ahogy Poppy beszél, gyakran azt a hatást kelti, hogy valaki kényszeríti arra, amit tesz, vagy mond, sőt, sokan arra is rávilágítottak, hogy inkább tűnik élethű robotnak, mint saját gondolatokkal rendelkező hús-vér embernek.

Ebben Poppy mosolyog, majd még egy Poppy megjelenik a másik oldalon, ekkor az elsőnek ömleni kezd a szájából a vér:

Oh No!

POPPY ON TOUR!

Poppy egy karakter, egy projekt de emellett előadó is. 2015-ben debütált első kislemeze, az Everybody Wants to Be Poppy, majd ezt követte a Lowlife és a Bubblebath című albuma. Poppy elárulta, hogy zenei stílusát a J-Pop, a K-Pop és a reggae jegyei hatják át, inspirációi közt pedig Cyndi Lauper, Elvis Presley, a Jimmy Eat World, a No Doubt, és a Blondie is megtalálható.

 

Poppy – Moshi Moshi (Official Video)

Download/Stream Poppy.Computer: http://maddecent.fm/poppy Shop Poppy Merch – http://maddecent.fm/ShopPoppy POPPY ON TOUR!

Ha az embernek van türelme hozzá, hogy átrágja magát Poppy videóin, akkor érdekes mintákat fedezhet fel. Az például teljesen egyértelmű, hogy Poppynak erős fixációja van a közösségi média irányába. Ami érdekes, hogy a két évvel ezelőtti videók hangulata szinte teljesen más. Poppy akkoriban mosolygósabb és élettel telibbnek tűnt, a videói is könnyebben fogyaszthatóak voltak. A legújabb felvételeken azonban már egészen sötét témákat boncolgat, a tekintete komorabb, az egész összhatás sokkal nyomasztóbb.

Csak még néhány furcsaság a végére, itt van például egy videó arról, hogyan reagál Poppy arra, hogy gyerekek értékelik a videóit. Természetesen belőlük is hasnló reakciókat váltott ki a látvány, mint bármelyikünkből, de Poppy erre rezzenéstelen arccal csak úgy válaszolt, hogy a videóban szereplő mondatait ismételgette, tökéletesen:

POPPY REACTS TO KIDS REACT TO POPPY

Poppy Reacts to Kids React to Poppy | Subscribe to Poppy: https://www.youtube.com/user/thatPoppyTV?sub_confirmation=1 Listen to Poppy’s New Single: http://bit.ly/2mdNEo9 SUBSCRIBE THEN HIT THE ?! New Videos 2pm PST on FBE! http://goo.gl/aFu8C Watch all main React episodes (Kids/Teens/Elders/Adults/YouTubers): http://goo.gl/4iDVa Poppy comes to the Studio and Reacts to the Kids Reacting to Her.

Vagy egy vele készült interjú, amiben egy pillanatra se esik ki a karakteréből:

Poppy Talks Poppy.Computer, Diplo and Ariana Grande

For More Interviews, Subscribe ►► http://bit.ly/29PqCNm Poppy stopped by the studio to talk with us about her new album Poppy.Computer, whether or not Diplo is nice and how Ariana Grande taught her tacos… Follow us: Twitter ►►https://twitter.com/zachsangshow Facebook ►►https://www.facebook.com/ZachSangShow/ Instagram ►►https://www.instagram.com/zachsangshow/ Snapchat ►►https://www.snapchat.com/add/ZachSang… www.zachsangshow.com

Ha pedig totál berántott Poppy karaktere (tudjuk, hogy így van), érdemes megnézni néhány másik YouTuber elemzését a Poppy-jelenségről. Például ezt, ami nem kevesebbet állít, mint hogy Poppy az Illuminati bábuja. Kicsit drámai, szerintünk Poppy éppen csak parodizálja a jelenséget, de mindenesetre szórakoztató:

Film Theory: Poppy’s Hidden Conspiracy EXPOSED!

Subscribe for More Awesome Theories! ►► http://bit.ly/1dI8VBH The Horrific Story of Salad Fingers ►► http://bit.ly/2eGtEcy Who is Poppy? Catch her videos here ► http://bit.ly/2kf6yKs Today we welcome another member into the hallowed halls of weird YouTube channels that will haunt your dreams – here’s POPPY!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.