Állatvilág

Veszélyes dolog húsvétra élő nyulat venni

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.07 | 08:18

A meggondolatlan vásárlás a húsvéti nyúl életére veszélyes.

Sok családban élő szokás, hogy húsvétkor nyulat vásárolnak a gyerekeknek. A nyúltartásba húsvét apropóján, hirtelen támadt lelkesedésből fognak bele, ám a buzgalom egy idő után alábbhagy, hamar kérdésessé téve a húsvéti nyúl sorsát – olvasható az Állatkert húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra figyelmeztető közleményében.

Húsvéti nyúl, egy évvel később

Aki tehát nyulat vagy más társállatot szeretne tartani,

előbb gondolja át, tud-e hosszabb távon is felelősséggel gondoskodni róla, és vállalja-e az állattartással járó életmódváltozást. A nyúl egy évtizedig is élhet, és akkor is gondozni kell, ha a család nyaralni megy. Fontos az állat életével, igényeivel kapcsolatos alapos előzetes tájékozódás, ismeretszerzés is. Ma már magyar nyelven is rengeteg szakirodalom érhető el akár könyvekben, akár az interneten is a különféle társállatok tartásáról, gondozásáról.

Még a kilencvenes évek elején a budapesti állatkert

az elsők között hívta fel a figyelmet a húsvéti nyulak vásárlásának állatvédelmi szempontjaira, problémáira. Évtizedek óta van nyuszi simogatójuk is, az Állatkert egyik hagyományos húsvéti programjaként, ami idén nagypéntektől húsvét hétfőig várja majd a gyerekeket. Az Állatkerti Alapítványnál a kertben bemutatott üregi nyulakat is örökbe lehet fogadni, jelképesen. A nyúltartáshoz kapcsolódó bővebb információk a www.zoobudapest.com weboldalon érhetők el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló