Állatvilág

Tündéri cukiságok születtek az Állatkertben

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.19 | 08:18

A 10 hetes perzsa leopárd kölyköket péntektől láthatja a közönség.

A hím- és nőstény perzsa leopárd nevére csütörtöktől lehet szavazni a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján. Az Állatkert régóta foglalkozik az Afrikában és Ázsiában is élő leopárdokkal. Legnagyobb termetű alfajuk a perzsa leopárd, amely a Kaukázustól Pakisztánig őshonos. A veszélyeztetett nagymacska 2003 óta folyamatosan él a városligeti intézményben – mondta Hanga Zoltán szóvivő.

A 10 hetes kölykök két hete kapták első oltásukat,

amit csütörtökön egy ismétlő, kombinált vakcina beadása követett. Csütörtök estétől hét napon át lehet voksolni a két leopárdkölykök nevére az budapesti állatkert honlapján. A nőstény állat a perzsa Arya (jelentése: tiszteletre méltó), az Azara (jelentése: tűz, skarlátvörös), valamint az Azra (jelentése: szűz, ifjú hölgy) nevek közül kapja az egyiket.

A hím kölyök párduc pedig az arab és perzsa eredetű Amir

(jelentése: uralkodó, vezér halhatatan), Azad (jelentése: független, kötetlen), valamint Aziz (jelentése: erőteljes) nevek közül valamelyiket – mondta Hanga Zoltán.A Fővárosi Önkormányzat 45 millió forintot adott a leopárdok számára is otthont adó kifutó felújítására. A beruházás a tervek szerint 2022 márciusára készül el, a terület mozgássérültek számára is körbejárható lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló