Érdekes

Hoppá, Indiában már 2500 éve is végeztek plasztikai műtéteket?

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.14 | 16:22

Az ázsiai országban az orr-helyreállítás nagyon ment.

A 106. Indiai Tudományos Kongresszusnak január 3-7 közt a Lovely Professional University adott otthont. A rangos találkozón elhangzott egy olyan elmélet is, miszerint sok dinoszaurusz bölcsője ringott errefelé az ősidőkben, de jónéhány áltudományos hipotézis is szárnyra kapott idén.

A legérdekesebb „vívmány” egy új cikk kapcsán hangzott el, mely a Columbia University‘s Irving Medical Center oldalán is megjelent már. A new yorki tanulmány a plasztikai beavatkozásokat vette górcső alá, egy 2011-es YouTube videót is beépítve, melyet az Association of Plastic Surgeons of India jegyez.

A távol-keleti orvoslás egyik alapművéből, a Sushruta Samhita könyvéből indul ki a történet: a Krisztus előtti VI.században élt doktor nem véletlenül kapta

a sebészet atyja

becenevet. Bő ezerféle nyavalyát írt le, de többszáz gyógynövényt és sebészeti eljárást is ismertetett. Említ szépészeti jellegű beavatkozásokat is: háromféle bőrátültetés és egy orr-helyreállítás formájában. Megtudhatjuk, hogy a test egyik részéről hogyan kell áthelyezni a külső hámréteget egy másik tájékra.

A világon először Sushruta vetette papírra azt a homlokot érintő, orr-rekonstruáló eljárást, ami a mai napig bevett módszer a plasztikai sebészek körében, említi meg a News 18.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.