Érdekes

Orvosi csoda: a 15 éves lány orális szextől esett teherbe

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.20 | 13:18
  • trendindex: 5

Az orvosok sem hitték el, mi történt.

1988-ban egy fiatal lányt szállítottak kórházba a Dél-Afrikai Köztársaság területén található Leshotói Királyság elszigetelt falujából. Az alig 15 éves lány egyértelműen komoly szülési fájdalmakkal küzdött.

Ahogyan a szülőágyra feküdt a lány, az orvosok elképesztő rendellenességet azonosítottak: a páciensnek nem volt vaginája! „A vulva vizsgálatakor az orvos felfedezte, hogy nem található vagina a páciens testén, csak egy szűk bemélyedés a lábak között” – írja a British Journal of Obstetrics and Gynaecology című brit nőgyógyászati és szülészeti szaklap. Az egészséges, kifejlett magzatot császármetszéssel segítették hát a világra a doktorok.

A szülést vezető orvos, a szokatlan körülményre a műtőbe siető főorvos és más szülészek, valamint ápolók mélyen megdöbbentek a példátlan eseten. Nem maga a születési rendellenesség lepte meg az orvosokat, hiszen a vagina nélkül született nők száma statisztikai szempontból nem elenyésző, a deformációt orvosi nevén mülleri agenezisnek vagy Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómának nevezik és ötezerből egy nőt érint… az azonban eddig még soha nem fordult elő, hogy ilyen rendellenességgel született nő természetes úton teherbe esett volna.

Kisvártatva kiderült,hogy ez a lány járt már a kórházban pontosan 278 nappal korábban, akkor késsel szúrt seb következtében szállították be a mentők. Mint ismeretes, a terhesség rendszerint 280 napig tart… vajon van összefüggés a két tény között? Miután a lányt alaposan kifaggatták, bizonyítást nyert, hogy pont mielőtt hasba szúrták, éppen orálisan szexben részesítette új barátját, amit a régi partnere zokon vett, és ezért először súlyosan bántalmazta, majd hasba szúrta a lányt.

A fiatal áldozat üres gyomorral érkezett a kórházba, így gyomorsav-túltengése volt: az orvosok két kés által keletkezett nyitott sebet találtak a hasán, ami a gyomorhoz nyitott utat. Az esettanulmány szerint a sótartalmú oldattal mosták ki a lány gyomrát, majd összevarrták. „Az egyetlen lehetséges magyarázat erre a terhességre az lehet, hogy az ondósejtek a béltraktuson keresztül jutottak el a reprodukciós szervekig” – írták a tanulmány szerzői. Más magyarázat valóban nincs az esetre, hiszen a 15 éves falusi lány esetében nincs szó mesterséges megtermékenyítésről vagy lombik-programról sem.

Kép: https://pixabay.com/users/pexels-2286921/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.