Érdekes

Évekig nem mosta le a sminkjét, félelmetes, ami vele történt

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.23 | 15:52

Sokszor hallunk a sminkelés és a nem megfelelő higiénia veszélyeiről, de úgy tűnik mégsem eleget.

Ennek az ausztrál nőnek a sztorija olyan durva, hogy orvosa úgy döntött, elrettentésként megosztja a világgal. Theresa Lynch éveken keresztül tapasztalta, hogy szemei be vannak dagadva, sokszor égnek, viszketnek. Először allergiára gyanakodott, majd kipróbált mindenféle szemcseppet, gyógyszert, pakolást, de a panaszai nem javultak, sőt.

Fotó: Unsplash

A szem higiénia fontosabb, mint gondolnád

Mivel napról-napra rosszabb lett a helyzet, úgy döntött, orvoshoz fordul. Orvosa a vizsgálatot követően döbbenten állapította meg, hogy a szemhéja belülről tele van fekete hólyagokkal és szemölcsökkel. A helyzet olyan súlyos volt, csak egy komplikált beavatkozás-sorozatot követően tudták megszabadítani a kinövésektől és a kellemetlen tünetektől. Először nem tudták pontosan, hogy mi okozhatta a szokatlan tünetegyüttest, de alapos kikérdezés után rájöttek, hogy Theresa 25 éve nem mosta le a szempillaspirált a szemeiről.

Orvosai teljesen sokkot kaptak és tájékoztatták, hogy a nem megfelelő higiénia következménye akár látásvesztés is lehetett volna. Theresa műtétei szerencsére jól sikerültek, panaszai elmúltak, de orvosa mindenképp szerette volna nyilvánosságra hozni a történetet, hogy mások is tanuljanak a hibájából!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.