Érdekes

Pokoli, delejes rettegés a nemi szervektől- ezek a legdurvább szexuális fóbiák, mutatjuk!

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.28 | 07:18
  • trendindex: 9

Akadnak egészen bizarr, nehezen magyarázható szexuális fóbiák, amelyekről a szakirodalom is csak ódzkodva tesz említést. Ezek közül választottunk most néhány igazán bizarr megnyilvánulási formát...

Filemafóbia – Rettegés a forró, nyelves csókoktól

Akár egy pszicho-thriller címe is lehetne a fenti sor, pedig meglepően sok ember életét keseríti meg a filemafóbia. Ők azok, akik már az intimitás első lépcsőfokainak egyikénél bepánikolnak: mindez persze nem összetévesztendő azzal, amikor egy kiskamasz aggodalmaskodik élete első csókja előtt, hogy vajon elég ügyes lesz-e…

A filemafóbiások leginkább attól félnek, hogy elveszítik az uralmat a testük és a lelkük felett, a legrosszabb esetben pedig még össze is nyálazzák őket, fúj. A fóbia leggyakoribb kiváltó oka abban gyökerezik, hogy a szigorú, gyakran mélyen vallásos szülők tiltották gyermeküknek a csókot, s ezért az felnőttként sem tudja az élet természetes részeként elfogadni a nyelves puszit.

Medorthofóbia — Rettegés az akcióba lendülő férfi nemi szervektől

A fóbia elszenvedői pánikrohamot kapnak, ha álló péniszt látnak: rettegnek a vértől feszülő nemi szervtől. Különös módon nem csak a nők, de a férfiak között is előfordulhat ez a nem épp hétköznapi fóbia: számos férfi szabályszerűen retteg attól, hogy álló pénisszel ébred, vagy egy erotikus helyzet hatására erekciója lesz.

Míg a többség azért szorong, hogy erekciója minél tovább tartson, a medorthofóbiások pánikrohamot kapnak a már a puszta gondolattól, hogy a péniszük feláll. A fóbia okai leginkább a szülői tiltásra elfojtott szexualitásban, illetve a traumatikus gyermekkori élményekben keresendő. Számos medorthofóbiást molesztáltak gyerekkorában, ezért számukra az álló pénisz mocskos, megalázó, fájdalmas emlékekkel társul.

Eurotofóbia – Rettegés a nemi szervektől, különösen a női nemi szervtől

Nem csak a pénisztől, hanem a vaginától is lehet rettegni, az eurotofóbiások egy része pedig mindkét nemi szerv láttán pánikrohamot kap. További problémát jelent, hogy ezek a betegek nem csak a szexuális helyzetek lehetőségétől borulnak ki, de akkor is erős félelem lehet úrrá rajtuk, ha egyszerűen csak a vécére kell menniük. Ők általában azt is kerülik, hogy tisztálkodás során a saját nemi szervükhöz kelljen nyúlniuk.

Akár számos más szexuális fóbia esetén, e probléma mögött is gyakran elfojtott gyerekkori félelmek állnak, a negatív testképpel együtt. Számos eurotofóbiás beteg számolt be arról, hogy a saját nemi szerve egyáltalán nem hasonlít a médiában ábrázolt péniszekhez és vaginákhoz, ezért képtelen volt azt gyerekként elfogadni, felnőttként pedig az életét pokollá tevő hiányosságokkal azonosította a szervet az örömforrás helyett.

Gymnofóbia – Rettegés a meztelenség minden formájától

Akik ebben a fóbiában szenvednek, nem csupán szégyellősek ahhoz, hogy az orvosnál levetkőzzenek, hanem akkor is kiborulnak, amikor másokat látnak ruha nélkül.

A fóbia leggyakoribb oka az, hogy az illető testképe nem megfelelő: képtelen elfogadni magát, és más meztelen testekben is saját elfogadhatatlannak, szerethetetlennek hit teste tükörképét látja. Emellett a gymnofóbiás ember attól is tarthat, hogy a meztelenség kötelező velejárója a szexuális aktus, amire ő – adott esetben – nem áll készen.

Nos, reméljük, olvasóink között nincs olyan, aki az említett fóbiák bármelyikével is küzdene… ha igen, ideje szakemberhez fordulni!

kép: Mikhail Nilov fotója a Pexels oldaláról


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.