Érdekes

Ilyen egy bazi nagy boszorkány-roma lagzi

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.01 | 15:18
  • trendindex: 4

A Broadly iszonyat jó dokufilmet készített egy hamisítatlan román boszorkány roma-lagziról. Merthogy igen, ilyen is van.

A cigány kultúrában komoly szerepet kap az okkult vonal: a mágia, a jövendőmondás, a horoszkóp, a tarot-kártyázás, az intuíció, a különféle varázslatok, kötések, amulettek és kristályok ismerete, amelyeket a jószerencse, a bőség és a hatalom érdekében használhatnak fel azok, akik bizonyos képességek birtokában állnak. Léteznek régi dinasztiák, amelyek magas szinten űzik a boszorkányságot, és ezek a vérvonalak nem keverednek hétköznapi földi halandókkal, hogy tudásukat – és az ehhez kapcsolódó mágikus és földi hatalmat – megőrizzék.

A roma boszorkányoknál tehát fontos, hogy az ifjú pár rokonságban álljon egymással, így megerősödnek a képességek, egy kézben koncentrálódik a vagyon. Emellett a családok asztrológiai szempontból is ellenőrzik, hogy a fiatalok passzolnak-e. Ha mindez adott, semmi sem állhatja útját a nagyszabású esküvőnek, ahol keresztény és okkult elemek keverednek, de – ahogyan azt a menyasszony édesanyja mondja – semmi baj nincs, ha a papok idegenkednek az okkulttól, hiszen magát Jézus Krisztust is papok feszítették keresztre a maga idejében.

A 17 éves szűz boszorkány, Beatrice a Broadly kisfilmjében 18 éves unokatestvére, Antonio arája lesz: nincs mese, a család már 7 és 8 éves korukban eldöntötte, hogy összeházasodnak, amint arra megérnek. Ők maguk ezt természetesnek tartják, hiszen tudják, hogy a szüleik a lehető legjobb opciót választják számukra – és az egész közösség számára. Arról beszélnek, hogy tagadhatatlanul ott van közöttük a szikra, ami idővel hatalmas, lobogó tűzzé terebélyesedhet.

Antonio elvégezte a középiskolát és jól beszél angolul is, míg Beatrice az általános iskola után nem tanult tovább: a nők ebben a kultúrában nem az iskolára koncentrálnak, hanem arra, hogy minél profibb boszorkányokká váljanak. Beatrice szíve szerint kicsit várt volna még a lagzival, de tudja, hogy ez a sorsa, és úgy érzi, maximálisan megérett rá, hogy feleség – és minél előbb – anya legyen.

A bazi nagy boszorkány roma lagzi több tízezer dollárba kerül, fontos ugyanis, hogy minden tökéletes legyen. A vőlegény édesanyja, egy komoly boszorkány, mesés összeget fizet ki a menyasszony családjának az ifjú ara kezéért, aki ezentúl az ő családjukat fogja szolgálni: a családot, amely ugyanannak a vérvonalnak a része.

Ezekhez a boszorkányokhoz nem csak romák járnak, hanem mindenféle népek: akár komoly cégvezetők is, akik így próbálják kiszámítani üzleti lehetőségeiket, és még több sikert akarnak maguknak. A Románia-szerte híres boszorkánycsalád feje, Mihaela – Antonio, a vőlegény édesanyja – Kelet-Közép Európa egyik legismertebb boszorkánya, aki nem adja át tudását – és vagyonát – akárkinek…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló