Érdekes

Sosem gondolnád, mi a leginkább környezetromboló dolog, amit tehetsz

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.01 | 17:56

Ha elkötelezett természetvédőként szeretnénk megmenteni a Földet, a legbölcsebb döntés az, ha nem hozunk a világra új életet. Egy friss felmérés szerint ugyanis ez az a lépés, ami a legtöbb kárt okozza környezetünknek.

(kép: pexels.com)

Az újrahasznosítás, a ruhák 30 fokon történő mosása, az energiatakarékos izzók mérsékelt használata mind segít abban, hogy a Föld gyorsabban tudjon regenerálódni. A legfontosabb lépés a környezetvédők számára azonban az, hogy tartózkodjanak az új élet létrehozásától.

A fejlett világban élő felnőtt ökológia lábnyoma ugyanis máris 58,6 tonnával csökken, ha úgy dönt, hogy nem válik apává vagy anyává – állítják a svéd Lundi Egyetem munkatársai. Emellett az egyéb fontos tevékenységek, amelyeket nem árt elhagyni, a következők: kevesebb hús fogyasztása, több gyaloglás és tömegközlekedés autózás helyett, illetve a repülőgépek kiiktatása a nyaralásokból.

A szakemberek összesen 32 tanulmányt vetettek össze az életmód és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének különféle módjairól, és kiderült, hogy a leggyakrabban ajánlott energiatakarékossági módszerek igen keveset nyomnak a latba a gyermektelenség előnyeihez képest.

Ha más utat választottunk, akkor se búslakodjunk: az autómentes élet évi 2,4 tonna széndioxid-kibocsátástól ment meg minket évente, ami a szakemberek szerint máris jobb a semminél.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló