Érdekes

10 gyomorforgató tény a gyorskajákról, ami miatt hozzá se akarsz érni többé a burgerhez

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.09 | 15:18

A PositveMed gyűjtése a gyorsételekről kimondottan sokkoló. Nem akarjuk tudni a kutatás pontos módszertanát. 

1. Mekis tejturmix: Közel 50 különböző kémiai anyag (pl.: etil-acetát, fenetil-alkohol) és oldószereket tartalmaz, hogy igazi eperízt imitáljon.

2. Csirkefalatok: Felesleges baktériumok kerülnek beléjük, ammóniával tisztítják meg, majd újraízesítik kémiai anyagokkal és színezékekkel.

3. Egy átlagos gyorskaja-fogyasztó 12 szőrszálat eszik meg évente

4. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) is igazolta, hogy 100 g mogyoróvajban átlagosan 30 rovarrész található – sőt, rágcsálószőr is.

5. Nemcsak a fabútorokat kezelik sellakkal, a tojás alakú cukorkákat (jelly bean) is lefújják vele, hogy fényesebbek legyenek.

6. Az FDA is kijelentette, hogy bizonyos gyorséttermi felvágottakban (sonka, virsli) találhatók bakteriofágok.

7.  Minden doboz kóla 10 teáskanál cukrot tartalmaz – ez több, mint amennyire a szervezetünknek egy nap szüksége van. Egy másik adalékanyag, a forszforsav visszavesz a cukorszintből, ezért nem hányunk, miután kólát ittunk.

8.  A gyorséttermi saláta sem egészséges. Állítólag fagyálló kémiai anyagokkal van tele, például propilén-glikollal, mely szem- és bőrirritációt okozhat.

9. Több csirke is tartalmaz marharészeket ízfokozóként.

10. Minden sajt, mely feldolgozott, adalékanyagokkal, színezékekkel készül, így kb. csak 49% sajtot tartalmaz.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló