Érdekes

A boldog család, ahol senkinek nincs neme

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.10 | 09:12
  • trendindex: 5

Legalábbis nem a szó hagyományos értelmében. Ebben a családban az apa transznemű férfi, az anya gender-fluid, vagyis se nem férfi, se nem nő, és kislányukat is így nevelik.

Az apa, Emerson 27 éves koráig nőként élt, de közben végig tudta, hogy valami nem stimmel vele, valószínűleg a természet tévedett, és igazából férfiként kellett volna a világra jönnie. Ekkoriban főként leszbikus kapcsolatai voltak más nőkkel, majd valami átfordult benne, és elkezdett férfiként élni és viselkedni. Ma már rendszeres tesztoszteron-injekciókat kap, hogy férfias hormonszintje megmaradjon.

Blue nőként született, de sosem tartotta magát igazán annak a szó klasszikus értelmében: mindig is fiús lány volt, határozott, domináns, erős, vakmerő. Később rájött, hogy valójában sem a női, sem a férfi minőséggel nem tud 100 százalékosan azonosulni, valahol a két nem között – vagy azon túl – határozza meg önmagát.

Kislányuk, Claire, pontosan tudja, mit jelent transzneműnek lenni, ahogyan azt is, hogy a leginkább az a helyes, ha mindenki maga döntheti el, kivel érzi jól magát, kivel akar együtt élni. Claire gender-fluid nevelést kap, vagyis szülei hagyják, hogy maga alakítsa szokásait és preferenciáit a neme helyett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Link in BIO to see full video! ??@barcroft_tv @palmer_fivevi we filmed this mini documentary about 6 weeks ago! So grateful and appreciative to have the privilege/opportunity to share our story from our side of the world. Thank you to @barcroft_tv for featuring our Queer Family ??? *****update: since filming this video I have asked that my pronouns be only they/them ?#mytranslife #thequeerfamily #loveislove #genderfluid #lovelikewater #emersonandblue #clairevitalia #translifesocumentary #ftm #nonbinary #thisiswhattranslookslike #thisiswhatnonbinarylookslike #queerlove #listentothechildren #consciousparenting #momlifeisthebestlife #transdad #montereycalifornia #thisiswhathopelookslike ???

Blue ☾ (@trueblueeyes92) által megosztott bejegyzés,

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Claire fiús és lányos ruhákat is visel, fiús és lányos játékokkal is játszik, és kisfiúba vagy kislányba is lehet szerelmes majd, ha szeretne. A szülők szerint ez egyfajta szabadság, amivel a nyitott, boldog életet garantálják gyermekük számára.

A család Kaliforniában él.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló