Érdekes

Vigyázz rájuk! A kint tartott állatokra is veszélyt jelent az extrém hideg

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.13 | 12:38

Íme egy kis útmutató, hogy védheted meg őket.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője tett néhány javaslatot, amit érdemes megfogadnia mindenkinek, aki az udvaron tartja az állatait: Seres Zoltán szerint kiemelten fontos, hogy energiában dús ételt és szélvédett helyet biztosítsunk nekik. Napközben többször ellenőrizni kell az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet langyosra kell cserélni. A szabadban tartott állatokat ilyenkor semmiképpen sem szabad fürdetni, mert azzal lemosnák a természetes zsíros védőréteget. Az utcákon sok kóbor állat kószál, aki csak tud, fogadjon be közülük egyet – kérte a vezető.

“A háziállatok felelős tartása a gazda kötelessége. Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható”.

A szakember ajánlotta a kutyacipő, kutyaruha használatát is, az udvaron tartott kutyákat “téli” kutyaházzal kell védeni. A hideg ellen védő kutyaháznak kicsit kell nagyobbnak lennie az állatnál, a túl nagy házat ugyanis a kutya nehezebben “fűti be”. A jó kutyaház fedett, lehetőleg minél szélvédettebb, melegebb helyen, 5-6 centiméteres lábakon áll és fából van. A házat puha szőnyeggel, rongyokkal kell kibélelni, amelyeket hetente-kéthetente le kell cserélni. Ha nagyon hideg van, a kinti kutya is kapjon napjában többször élelmet, és engedjék be fűtött helyre (kazánház mellé, garázsba).


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.