Érdekes

Pfuj: lehet, hogy az elhalt hámsejtjeidtől lassul be a laptopod

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.15 | 18:51

Van annál idegesítőbb, mikor a számítógéped kezd olyan hangokad kiadni, mint egy űrhajó? Érzed, hogy az egész gép laptop forrósodik, dolgozik a ventilátor, recseg-ropog, ennek következtében pedig iszonyatosan be is lassul. Arra gondoltál már, hogy mindez miattad van?

Fotó: Pixabay / Pexels CC0

Frusztráló egy jelenség, de általában egy egyszerű takarítással megoldódhat a probléma. Igen, most jön az undorító rész. A floridai Tampa egyik hírcsatornáján volt téma a laptopok lassúsága, mely hátterében legtöbbször egy egészen utálatos dolog áll: az elhalt hámsejtjeink, szőr- és hajszálaink, valamint a morzsa és kajamaradék, ami bekúszik a billentyűzet alá, akaratunkon kívül is. Azt hitted, hogy csak por van odabent?

Leginkább a számítógép ventilátora van veszélyben, ide rakódik le a legtöbb mocsok, amitől az alkatrész képtelen lesz ellátni alapvető feladatát: a gép hűtését.

Természetes, hogy a bőrünk lassan megszabadul az elhalt hámsejtektől, és mivel manapság gyakrabban ülünk a monitor előtt, mint néhány évtizede, ezért a gépünk látja kárát a folyamatnak. Persze egy alapos tisztítással és rendszeres karbantartással ez megelőzhető, de érdemes szakemberre bízni a dolgot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló