Érdekes

Az észak-koreai holdújév ünnepi koncertjét a lihegő diktátorral a végén nem fogod elhinni!

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.19 | 09:18
  • trendindex: 3

Észak-Koreában nem divat az olyan művészet, ami nem a szocializmust és a Kim-dinasztiát dicsőíti. Ezt most a pénteki show-műsor is megerősíti.

Mi is ez?

A holdújév a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik. Ez amolyan tavaszünnep, ami az európai naptár február 4‑éjéhez legközelebb eső újhold napján van, mindig január 21. és február 21. között. Idén február 12-én volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit érdemes megfigyelni?

Nos, az Észak-Koreai Demokratikus Népi Köztársaságban hivatalosan nincs covid-járvány, így a többszáz díszvendég zárt térben, maszk és távolságtartás nélkül tarthatta meg az ünnepséget, amin nem mellesleg az egész Kim-család és az egész kormány jelen volt, valamint más politikai szempontból fontos díszvendégek. Civileket nem hívtak.

További érdekesség, hogy a dalok mind a szocialista eszmét, az önfenntartó, egyenlő népi demokráciát és a Kim-dinasztiát dicsőítik, egyik dal sem öncélú hát, és a zenekar is egyenruhában van, mivel ők a szocializmus katonái. A mosoly kötelező, azonban még a színész- és énekesnők sem festhetik a hajukat vagy hordhatnak nem hivatalosan elfogadott frizurát.

A holdújév Észak-Koreában a legnagyobb ünnep. Kim Dzsongun ilyenkor a művészekkel parolázik, majd főhadiszállásán két napon át mulat, a legtöbbször örömosztagának fiatal lányai körében.

Az eseményről készült teljes felvétel agyeldobás, az utolsó képsorokon pedig jól látszik, hogy a diktátor úgy el van hízva, hogy már járni is alig tud.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.