Érdekes

Elsőként kapott elismerést egy családi kutya, amiért emberek ezrein segített

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.22 | 17:48

Még a brit királyi család is gratulált a kutyának.


Max online terápiás kutya, egy 13 éves angol springer spániel, aki emberek ezrein segített. “Max vigaszt és támaszt nyújtott emberek ezreinek szerte a világon, és felhívta a figyelmet arra, hogy az állatok nagy mértékben jobbá tehetik az emberek életét” – közölte a People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA), amikor pénteken átadta az elismerést.

Az Order of Merit elnevezésű kitüntetés az állatoknak járó megfelelője

a Brit Birodalom Rendjének (Order of the British Empire), amelyet a brit uralkodóház adományoz. A kutyának Twitter-üzenetben gratulált a brit királyi család. Max gazdija egy Kerry Irving nevű férfi, aki egy közlekedési baleset után lebénult, és mély depresszióba esett. Miután találkozott a kutyával, a Lake District nevű vidéken tett közös kirándulásaikról készült videókat megosztotta a közösségi médiában, és nemsokára százak kérték tőle, hogy találkozhassanak Maxszal. Ekkor

Irving úgy döntött, hogy terápiás kutyává képzi ki Maxot,

és a koronavírus miatt elrendelt lezárások idején is tovább küldte róla a friss videókat.

“Amikor a legmélyebb ponton voltam, Max jelentette számomra az élet értelmét, és ma is minden nap mosolyt csal az arcomra. Örülök, hogy ezrekkel oszthattam meg a támogatást, a vigaszt és az örömöt, amelyet Max szerez” – mondta a férfi.

A PDSA közleménye szerint Max mintegy 10 ezer emberrel találkozott és 300 ezer fontnyi (124 millió forint) adományt segített összegyűjteni. Az Order of Merit kitüntetést 32 kutyának, illetve lónak ítélték oda 2014-es létrehozása óta. Most először kapta meg egy társállat, korábban csak rendőr- vagy mentőkutyáknak ítélték oda.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Utazás
Európa űrhajósokat keres
  • szerző:nuus
  • 2021. 02. 10.
Zene
Nagy dobásra készül a The Prodigy
  • szerző:nuus
  • 2021. 02. 15.