Érdekes

Végre kiderült mennyit kell aludnunk. Az egészségünk múlhat rajta!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.30 | 16:57

Sokan hiszik azt, hogy nekik elég csak pár óra alvás, de valójában csak az emberiség 1%-a éri be rövid alvásokkal. A többiek ehelyett az egészségüket teszik kockára.

A Life Noggin videósorozat ezúttal az alváskutatással foglalkozó National Sleep Foundation tanulmányát dolgozta fel egy infovideóban, amiből kiderül, mennyit is kell aludnunk egy nap:

How Much Sleep Do You REALLY Need?

What if you only slept one hour a night? Or two? Or three? Watch More: Is Our World Just A Simulation? ►►►► https://www.youtube.com/watch?v=xHCSTOWvHts Support Life Noggin on Patreon: https://www.patreon.com/LifeNogginStudios?ty=h Follow Us! https://twitter.com/LifeNoggin https://facebook.com/LifeNoggin Click here to see more videos: https://www.youtube.com/user/lifenoggin Life Noggin is a weekly animated educational series.

A kutatók szerint egy felnőttnek 7-9, egy tizenévesnek 8-10 órát kellene aludnia naponta, amíg egy csecsemőnek napi 14-17 óra az az alvásmennyiség, ami a fejlődéséhez szükséges.

A pontos mennyiség persze egyénenként változik, ezért van az, hogy sokan azt hiszik, nekik kevesebb is elég, mert nem fáradtak, vagy csak egyszerűen az életvitelükbe nem fér bele a több alvás. A kutatások szerint viszont csak az emberiség 1-%-a az, akinek valóban nincs szüksége napi 8 óra alvásra, a többiek,

akik ennél kevesebbet alszanak, egyszerűen átverik és kihasználják a szervezetüket, aminek később komoly következményei lehetnek.

Egy idős embereken elvégzett kutatás alapján a napi 6 óránál kevesebbet és a 10 óránál többet alvóknak már egészségügyi kockázatokkal kell számolniuk. Tehát a túl sok alvás is káros lehet!

Ezen kívül nem csak az alvás optimális mennyiségének betartása a fontos, hanem arra is oda kell figyelni, hogy az ágyban töltött idő nyugodt legyen. A megszakított alvás ugyanis az időskori elbutulás esélyeit növeli. Ráadásul az alvásciklus széttördelése és az alváshiány egyaránt kiváltó oka lehet az Alzheimer-kórnak is.

Úgyhogy nem érdemes hosszabb ideig az alváson spórolni, lehetőleg mindenki adja meg a testének az a napi 7-9 órát, ami neki jár!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.