Érdekes

Charles Manson legfiatalabb szeretője végre megtörte a hallgatást

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.05 | 19:18

Diane Lake mindössze 14 éves volt, amikor Manson bűvkörébe került. Egy hajszálon múlott, hogy nem vált belőle is hidegvérű gyilkos.

A Sunday Night dokumentumfilmjében Charles Manson legfiatalabb szeretője, az akkoriban még csupán 14 esztendős Diane Lake beszél a Családdal töltött éveiről.

Manson tudatosan sérült lelkű, nehéz családi körülmények közül érkező, igen gyakran bántalmazott fiatal lányok közelébe férkőzött, hogy azok úgy érezzék, ők a világon az egyetlenek. Így ismerkedett meg a tömeggyilkosságot irányító guruval Diane is, akit azonnal lebilincselt a fiatal férfi karizmája, intelligenciája és az, ahogyan magát mellette érezte.

“Néhány órával azután, hogy megismerkedtem, már lefeküdtünk”

– mondja Diane, aki pontosan tudja, hogy mindez a mai kaliforniai törvények szerint nemi erőszaknak számít. Ő akkor azonban úgy érezte, testestül-lelkestül ehhez a csodálatos férfihez akar tartozni.

Hamarosan kiderült, hogy nem ő a guru egyetlen szeretője, de ezek a lányok mind a barátnői voltak már ekkorra, és úgy éltek, mint egy nagy család: egy csodálatos hippikommuna, ahol mindenki szeret mindenkit.

“Felváltva szeretkeztünk Charlie-val, de amikor épp te voltál vele, úgy érezted, hogy te vagy az egyetlen nő a világon. Elkényeztetett, elhalmozott figyelmességével, rajongásával”

– emlékszik a kezdetekre a ma már nyugdíjas korú asszony.

Manson LSD-t használt, hogy védencei tudata fölött teljes uralmat gyakorolhasson: drogfelhőben úszó meditációik során gyakorlatilag átprogramozta az agyukat, hogy bármit megtegyenek, amit kér tőlük. Egyesek szerint Manson amiatti frusztrációját élte ki a guru szerepben, hogy tehetség híján nem lett belőle rocksztár, hiába vágyott erre: ezért gyűlölte első számú célpontként azokat, akik híresek és gazdagok. Leginkább a Polanski-Tate családot, de természetesen egész Hollywoodot.

Diane megtett mindent, amit Manson kért tőle: részt vett a fekete ruhás betörésekben is. Ezek során a Család tagjai fekete ruhába öltözve betörtek idegenek otthonaiba, de nem igazán vittek el semmit, csak átrendezték a lakást, hogy összezavarják, esetleg az őrületbe kergessék áldozataikat – így is büntetve őket “kapitalista, konzumerista életmódjukért”.

Mikor az ominózus, 6 áldozatot követelő gyilkosságsorozatra sor került, Diane Lake már 16 éves volt, de még mindig túl fiatal ahhoz, hogy Manson őt válassza önmaga képviseletére, aki “kiállja a próbát” érte. Meggyőződése, hogy három társa – akikre annak idején testvérként tekintett, – Susan Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkel nem hidegvérű gyilkosok, hanem Manson egyszerűen átprogramozta az agyukat a drogok segítségével, és így ők önmagukból kifordulva követték el a rettenetes mészárlást.

A gyilkosságok után egy ideig Diane a pusztában rejtőzködött a Család többi tagjával, és Manson többször életveszélyesen megfenyegette: megnyúzza és feldarabolja, ha beszélni mer. Ennek ellenére sikerült megmenekülnie, és hosszú hónapokon keresztül gyógyult egy rehabilitációs központban, hogy újra önmaga lehessen.

“Minden nap eszembe jutnak a történtek, nem tudok szabadulni a rémképektől. kimondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy engem nem akart tesztelni Manson… nem tudom, mit tettem volna akkor, abban az állapotban…”

– vallja be őszintén.

Sokáig épp azért nem beszélt a múltról, mert szégyellte magát, hogy ilyen mélyen egy pszichopata hatása alá került.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló