Érdekes

Egy herkulesbogár az internet új sztárja, és simán lenyomja az új Alient

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.19 | 12:03

A világ egyik legnagyobb bogarának kifejlődéséről készült videóban legalább olyan horrorisztikus képek vannak, mint Ridley Scott filmjében, és nézettségben is felveszi vele a versenyt. Eddig 24 millióan pörögtek rá egy alaposan dokumentált lárvaállapotra.

A dynastes hercules, vagyis herkulesbogár a világ egyik legnagyobb bogara (holtversenyben az óriás cincérrel), a hím egyedek akár a 17 centiméteres hosszúságot is elérhetik. Persze ők is apró peteként kezdik, majd lárvák lesznek, aztán bebábozódnak, míg végül a bábokból előbújik a kifejlett óriásbogár. Na, pontosan ezt a folyamatot rögzítette videóra a japán Hirofumi Kawano, aki úgy nevelgeti és simogatja otthon a hatalmas rovarokat, mint ha kiscicák lennének.

Érdemes hanggal együtt nézni, úgy még horrorisztikusabb a videó, aminek egyes képei tényleg simán beférnének az új Alien filmbe. A Dél-Amerikában őshonos herkulesbogártól viszont a xenomorffal ellentétben nem kell tartani: fák és gyümölcsök nedveit szívogatja csak, és csak saját fajtársaival verekszik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló