Érdekes

7 ok, amiért elég durva, hogy Meghan Markle a királyi család tagja lett

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.23 | 06:45
  • trendindex: 5

Két éve még senki sem gondolta volna, hogy egy 36 (majdnem 37) éves, elvált, színesbőrű amerikai celebnő a királyi család teljes jogú tagjává emelkedhet. Harry herceg rengeteg nővel randizott, többségükkel hosszabb ideig is, mint Meghannal, mégis ebből a furcsa szépségből lett a sussexi hercegné...

1. Elvált.

Markle 2011-ben ment feleségül Trevor Engelsonhoz, majd két évvel később elváltak. Noha jelenleg a trónörökös, Károly herceg is elvált, ez annak idején főbenjáró, királyi címmel össze nem egyeztethető bűn volt. Margit hercegnőnek, a királynő testvérének 1955-ben választania kellett egy elvált férfi és a királyi cím között: ő végül a titulust választotta a szerelem helyett. Ma már a királyi sarjaknak nem kell ilyen döntést hozniuk.

2. Nem brit állampolgár.

Az, hogy korábban bárki, aki a trónörökösök sorában szerepel, házasságra lépjen egy nem brit állampolgárral, elképzelhetetlennek számított. Markle amerikai állampolgár, élete legjavát Kaliforniában töltötte. A királynő valószínűleg nincs elragadtatva attól, hogy egy nem brit bekerült a családba, aki ráadásul az anglikán vallás helyett a prostenstantizmus kötelékébe született.

3. Színesbőrű.

Él egy pletyka királyi berkekben, miszerint III. György király felesége, Zsófia Sarlott hercegnő, kivel 1761-ben házasodott össze, afrikai felmenőktől származik. Ez akkoriban durva sértésnek számított, a királyi család kikérte magának. Ezzel szemben Markle egyértelműen afrikai gyökerekkel bír: édesanyja fekete, apja fehér bőrű. Markle tehát a királyi család első, hivatalosan is színesbőrű tagja.

4. Celeb volt már azelőtt, hogy Harry-t megismerte.

Míg a királyi család tagjainak szerelmei csupán híres párjuk oldalán kerültek reflektorfénybe, Markle a maga jogán is híresség. Szerepelt többek között a Brilliáns elmék című sorozatban, a közösségi médiában pedig több tízezer követőt tudott magáénak. Ezzel az életével teljességgel szakított, Instagram- és Facebook-oldalát egy az egyben törölte.

5. Az ég adta világon semmilyen nemesi kötődése nem volt soha.

…de még csak gazdag családból sem származott, mint Kate Middleton. Teljesen átlagos, bár semmiképp se csóró háttérből érkezett, éppen ezért kapott szárnyra a pletyka, hogy azért nem apja kísérte oltárhoz, mert a férfi, Thomas Markle megegyezett néhány paparazzival, hogy titkos képeket ad ki az ifjú párról bő pénzért cserébe, valamint az általa végzett esküvői előkészületek lesifotóit is saját kezűleg szervezte le. A hivatalos közlemény persze egészségügyi okokra hivatkozott, akárhogy is: a menyasszonyt végül Károly herceg kísérte oltár elé.

6. Radikális fashionisztáról van szó.

Természetesen minden brit hercegné divatdiktátor valamilyen szinten, már Diana ruháit is tömegek koppintották, frizurája trendet teremtett. Meghan azonban abszolút radikális divatikon, már királyi eljegyzéséről szóló képein is tiszta fekete, aranyhímzéses ruhában mutatkozott, hátat fordítva a pasztellszíneket preferáló hagyományokkal. Minden ruhadarabja állítás: nem a megszokott hercegné vagyok, hanem egyéniség. .

7. Very fontos: a királynő kutyája szereti.

A királynő kutyái imádják Meghant, ami rengeteget jelent. Erzsébet ugyanis háklis az ebjeire, amelyek corgik és tacskók frigyéből születtek, és eléggé kiszámíthatatlan természetűek. Egészen biztos, hogy ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy Meghan Markle ma már nem egyszerűen Meghan Markle, hanem Megán sussexi hercegné. Hercegnőnek, vagyis princess-nek persze nem szólítható, hiszen a cím csak a királyi családba születő hölgyeket illeti meg, de azért ez az életút is igencsak impozáns a maga ellentmondásaival…

#longlivethequeen #90thbirthday #celebration #herdogs #corgis #dorgis ??

Laurie Tucker (@thegreatlolo) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Időjárás
Érkezik a keleti szél
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 09.