Érdekes

Csak organikus ruhákat veszel? Azért ésszel azokkal is!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.29 | 10:52

A környezettudatos vásárló organikus pamutból készült ruhákat vesz, mert úgy gondolja, ezzel sokat tesz a Földért. De van egy bökkenő, illetve nem is egy.

Az organikus gazdálkodást a vetésforgó használata, trágyázás, valamint zöldtrágya és komposzt alkalmazása jellemzi. Az organikus gazdálkodás tiltja a legtöbb ásványi műtrágya és agrokemikália használatát. Az ilyen pamutból készült ruhákat egyre többen vásárolják világszerte, gondolván, így csökkentik a környezetterhelést, védik a természetet, a Földet. Természetesen ez sem olyan egyszerű, ahogy laikus szemmel kinéz, az organikus növénytermesztésnek is megvannak a hátrányai.

via GIPHY

Például ha ugyanazt a mennyiségű rostot szeretnénk kinyerni az organikus növényekből, mint a hagyományosakból, akkor sokkal többet kel belőlük ültetni, így sokkal több földet is kell használni, ami ugye növeli a környezetterhelést.

Egy organikus pamut póló elkészítéséhez több mint kétszer annyi vízre van szükség, mint egy hagyományoshoz, a farmernél ugyanez a helyzet.

Mit tehet ebben a helyzetben egy környezettudatos vásárló? Jobb minőségű ruhát vesz, de abból kevesebbet, tovább hordja, és csak akkor mossa ki, amikor tényleg kell.

Címlapfotó: Pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló