Érdekes

Ez a brit vlogger a csernobili zóna mai lakóit látogatja meg

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.30 | 18:11

Bald and bankrupt a neve annak az ukrán származású brit vloggernek, aki szakítani akart a klisés csernobili videókkal, ezért a fehérorosz oldalról közelítette meg a zónát, méghozzá a falvak visszatelepülőit körbejárva.

A fiatal srác felhívja a figyelmet arra, hogy a szovjet kormány elég sajátosan húzta meg a vonalat a tiltott zóna felállításakor: a fehéroroszországbeli falvacska, Vetka például átlagos 7 ezer fős település normális infrastruktúrával, de az utolsó házzal szembeni erdőnél már ott a jelzés, hogy erősen radiokaktív terület, és néhány kilométerrel arrébb kezdődik is a tiltott zóna.

Innen indul Baldandbankrupt, hogy visszatérjen ahhoz az idős anya-fia pároshoz, akik vendégül látták két hónapja a zónán belül. Alig volt valamijük a hűtőben, de azt készségesen megosztották vele. Hálából bevásárol nekik, de hátizsákot elfelejt vinni, így aztán a zacskókat a baltájára akasztva tett meg 15 km-t a radioaktív erdőben, ahol szabadon jár-kel mindenféle vadállat. Itt, az erdők között nincs út autónak, és a közelben busz sem jár…

A család megismerte látogatójukat és örömmel fogadták, és persze azonnal kínálni kezdték….


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira péppé alázta Piquét
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 14.