Érdekes

Üvegszállal hozta helyre egy teknős törött páncélját egy állatorvos!

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.07 | 17:43

A leleményes doki pár év múlva az erdőben találkozott egykori betegével. És még mindig egyben volt a páncél!

Egy igazi, jó állatorvos előtt nincsenek akadályok, és akkor is segít, ha szinte lehetetlennek tűnik a gyógyítás. Ez az ohiói állatorvos megdöbbenve találkozott újra az erdőben egykori páciensével. Pár évvel ezelőtt egy törött páncélú teknőst vittek be hozzá a Hocking Hills klinikára. A szegény tekit egy autó ütött el. Az állatdokinak azonban csodás ötlete támadt a gyógyításra, és üvegszállal vonta be a páncélját, így az egyben tudott maradni, ezzel örök védelmet, biztonságot nyújtva a teknős számára.

A meggyógyított tekit aztán a közeli erdőben engedte szabadon. Az eset után jó pár évvel az állatorvos mit sem sejtve sétált az erdőben, amikor a talajon, a levelek között apró neszre lett figyelmes. Lenézett, és megdöbbentve látta, hogy hajdani kliense lapult meg ott. A páncélját még mindig sikeresen fogta össze az üvegszál, és láthatóan boldog életet élt a teknős. Nagyon megörült ennek, csak egy dolgot sajnált:

ha tudtam volna, hogy az üvegszál ilyen sokáig kitart a teknősön, akkor valami dizájnosabb művet készítek rá

Hocking Hills klinika azt javasolja, ha törött páncélú teknőst találunk, minden esetben vigyük állatorvoshoz. Ugyanis az általuk meggyógyított teknős már egy kifejlett példány volt, így egyedül lehetett hagyni ezzel az üvegszálas megoldással. Azonban a még növésben lévő példányoknál mindig cserélni kell a furcsa “kötést”.

Címlapi kép: Facebook


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló