Érdekes

Ördögi terv: újabb részletek arról, Kim Dzsongun hogyan ölette meg bátyját

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.10 | 07:18
  • trendindex: 2

Megtudta, hogy a CIA-nek dolgozik, és ezért kivégeztette testvérét, Kim Dzsongnamot - de nem akárhogy. A National Geographic friss dokumentumfilmje.

A kegyvesztett elsőszülött a CIA-vel kezdett dolgozni, ezért mennie kellett

Kim Dzsongnam volt Kim Dzsongil, Észak-Korea hajdani vezetőjének legidősebb fia, akit 2017. február 13-án a malajziai repülőtéren, mindössze 45 éves korában megöltek. Alighanem ő lenne ma az Észak-Koreai Népköztársaság diktátora, csakhogy 2001-ben kiesett apja kegyei közül: a barom hamis, Dominikai Köztársaságbeli útlevéllel akart eljutni a tokiói Disneylandbe, csakhogy a reptéren elkapták, és több napig előzetes letartóztatásban volt, majd kiutasították az országból, és Kínába küldték. Ez annyira kínos diplomáciai botrány volt a remeteköztársaságnak, hogy Dzsongnamnak onnantól laposkúszásban kellett élnie életét, nem is álmodhatott politikai szerepvállalásról.

Később aztán, mikor a kegyvesztett utód a nyugati kultúra felé kezdett kacsintgatni és a CIA-vel cimborált, öccse ki is végeztette. A hivatalos életrajz szerint Dzsongnamot Kuala Lumpur nemzetközi repülőtéren ölték meg a VX nevű, igen erős idegméreggel, amit házilag nem lehet előállítani. Ebből a méregből igen kicsi a határvonal a még ártalmatlan és a már halálos dózis között, ezért használata kizárólag profik számára lehet hatékony. A malajziai hatóságok szerint két észak-koreai női ügynök volt az elkövető, és további öt észak-koreai közreműködőt köröznek, akik valószínűleg még aznap visszatértek Észak-Koreába. A felszínen azonban két fiatal, mit sem sejtő nővel vitették el a balhét, akik azt hitték, egy tévéshow rejtett kamerája előtt fogkrémmel és babaolajjal kenik be áldozataikat… csakhogy az egyikük, az örökös elnök fia történetesen idegmérget kapott.

A gyilkosok azt hitték ártatlan csínytevést követnek el a kandikamera előtt

A National Geographic friss dokumentumfilmjében a két nő – egyikük vietnámi, másikuk indonéz – vérfagyasztó történetet oszt meg. Mindkettejüket egy magát producernek valló férfi kereste fel, hogy rejtett kamerás csínytevéseket rögzítenek, ami kereskedelmi tévécsatornán fut majd, bő pénz jár érte, van-e kedvük szerepelni. Ázsiában ezek a kandikamerás tartalmak, amik nálunk a 90-es években voltak népszerűek, míg mindig elég jól mennek. A lányok igent mondtak, kellett a pénz, amúgy is “jó móka az ilyen”. Különböző nyilvános helyszíneken vadidegenekhez kellett odaszaladniuk, hogy fogkrémet és babaolajat kenjenek áldozatuk arcába és szemébe, aztán elszaladjanak. Több tucat ilyen felvétel készült, amiért meg is kapták a pénzüket, de aztán jött a feketeleves.

A maláj repülőtér volt a következő helyszín, ahol egy világoskék zakót viselő, kövérkés férfit jelölték ki újabb célpontként. A producer a lányoknak azt mondta, ha ügyesen teljesítik a feladatot, bónuszt kapnak. Ők tehát újra megkenték a kezüket, szaladtak… csakhogy ezúttal nem babaolaj vagy fogkrém volt az ujjaikon, hanem VX idegméreg, a világ leghalálosabb mérge, amely adott dózisban testnyílásba kerülve percek alatt halált okoz. A földre rogyó férfit hiába szállították az elsősegély helyre, már nem tudtak segíteni rajta, néhány perc szenvedés után meghalt. A két lány állításuk szerint akkor hallott először Kim Dzsongunról, amikor letartóztatták őket. Először halálbüntetésre akarták őket ítélni, de másfél, illetve két év után kegyelmet kaptak és szabadultak, hiszen világossá vált, hogy csupán eszközei az észak-koreai diktátor brutalitásnak.

Kim Dzsongunról egyébként akkor már tudni lehetett, hogy nem bánik kesztyűs kézzel a hatalmát fenyegető rokonokkal sem: nagybátyját, a túl nagy politikai befolyásra szert tevő Csang Szongtheket például egyszerűen hazaárulónak kiáltotta ki, és nyilvánosan kivégeztette. A nagybácsit először légvédelmi gépágyúval lőtték szét, egészen a felismerhetetlenségig, majd lángszóróval hamvasztották el maradványait. Nehéz eldönteni, hogy ez a rokongyilkosság, vagy bátyja csínynek álcázott elpusztítása a vérfagyasztóbb-e, mindenesetre Kim Dzsongun nem válogat az eszközökben…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.