Érdekes

A leszbikus nők több orgazmust élnek át, mint a heterók? A tudomány válaszol

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.11 | 17:18

Három egymástól független kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a nőként nővel szexelni sokkal jobb, mint férfival – a sokak számára talán meglepő konklúzió a The Guardian friss cikkében olvasható.

Girls have more fun

A háromból két kutatás konkrét demográfiai felmérés szex témában, amely szerint a leszbikusok jobban érzik magukat az ágyban. Journal of Sexual Medicne című szaklapban publikált anyag szerint a leszbikusok 75 százaléka eléri az orgazmust az aktus során, míg a heteró nőknél ez az arány csak 61 százalékos. A férfiaknál ugyanakkor nincsenek ilyen brutális eltérések: a meleg pasik 86, a heterók 85 százaléka élvez el.

kép: pixabay.com

Egy másik, 2017-es felmérés – amelynek során 53 ezer amerikait kérdeztek szexuális szokásaikról – a Kinsey Instutite munkatársai szerint azt mutatja, hogy a leszbikus nők 86 százaléka elélvez, míg a férfiakhoz vonzódó nők csupán 65 százaléka mondhatja el ezt magáról. Ezek szerint a biszexuális nők sincsenek túl jól eleresztve, ha nagy ó-król van szó: alig 66 százalékuk jut el a csúcsig.

A hüvelyi ingerlés önmagában kevés

Kiderült az is, hogy akár heteró, akár homo, akár bi az illető, a nők nagyobb valószínűséggel élveznek el, ha a hüvelyi aktuson túl sor kerül hosszabb csókolózásra, közös maszturbációra és orális szexre is. Matty Silver ausztrál szexológus ezt a tényt a következőképp kommentálta: „Rengeteg férfi hiszi, hogy csupán az aktus orgazmusig repíti a nőt, míg ez a valóságban csupán a nők 20 százalékának sikerül”. Ez azért megmagyarázza a fenti statisztikát.

„A nők túlnyomó többségének szüksége van arra, hogy a csiklóját izgassák, különben nem jut el az orgazmusig. Ez történhet kézzel vagy orális szex útján. Ha erre nem kerül sor, a nők igen gyakran színlelik az orgazmust, és maguk sem értik, miért ne képesek elmenni”

– teszi hozzá Silver.

Érdekes statisztika ugyanakkor, hogy a Kinsey Institute felmérése szerint a heteroszexuális férfiak 95 százaléka elélvez aktus során, míg az ő statisztikájuk szerint a meleg pasiknál 89 százalékos, a biszexuálisoknál pedig 88 százalékos ez az arány.

A 25-30 évesek fele nem jár jól

A harmadik kutatás, amely a Health England jóvoltából került publikálásra, azt sugallja, hogy a 25-35 éves korosztály fele nem élvezi a szexet. Azt viszont nem tudjuk, hogy melyik szexuális orientáció képviselői állnak a legrosszabbul ezen a fronton.

A szakemberek megállapítják, hogy vélhetően azért a leszbikus nők élvezik a legjobban az együttléteket, mert egyrészt jobban ismerik egymás testét, másrészt pedig pontosan átlátják a csikló szerepét az orgazmus kiváltásában. Feltehetően a lelki oldal sem mellékes: felszabadultabban szexel az, aki egyszer már kénytelen volt átesni a coming outtal járó belső önismereti úton…

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.