Érdekes

Hét dolog, amiért utál téged a macskád

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.09 | 16:24

Persze, a macskák nagyon cukik, amellett, hogy iszonyatosan önfejű lények, és nagyon tudnak utálni dolgokat. Például azt a hetet, amit most összeszedtünk.

Utálják, ha úgy fogod, mint egy babát

Nem szeretik, ha felemelik őket, ugyanis nem érzik magukat biztonságban. Néhány másodperc ölelgetés belefér, de minél többet vannak fent, annál inkább vissza akarnak jutni a földre, ahol ők uralják a testüket.

Utálják a folyamatos fényképezést

Nem szeretik, ha folyamatosan egy telefon van az arcukban, pláne, amikor megállás nélkül villog rájuk a vaku. Ennél már csak az kegyetlenebb, amikor kajával vagy játékkal csalogatják őket, a kép után pedig nem kapnak semmit.

Utálják a szemkontaktust

A macskák a szemükkel kommunikálnak, és a szemkontaktus alapján lövik be, hogy ki a főnök. Aki tovább tartja a farkasszemet, annál van a dominancia, ezért ebből sehogy sem lehet jól kijönni. Ha ő bírja tovább, akkor főnöknek hiszi magát, viszont ha te, akkor fenyegetve érzi magát, és jó eséllyel lecsap rád, vagy csak simán megjegyez, mint levadászandó egyed.

Utálják, ha nyávogsz nekik

Ők ezt használják arra, hogy kommunikáljanak az emberekkel, és nem számítanak válaszra. Így jelzik, hogy éhesek, ki akarnak menni, vagy ha játszani akarnak. A visszanyávogás csak összezavarja őket.

Utálják, ha ruhát adsz rájuk

Egyszerűen nincs szükségük ruhára, a szőrükön kívül. Kényelmetlen és zavaró nekik, különösen, ha nehezebben mozognak tőle, vagy összekócolja a bundájukat. Ha valamiért mégis ruhát kell adnod rá, figyelj oda, hogy a lehető legkényelmesebb legyen nekik.

Utálják a tejet

A közhiedelemmel ellentétben nem tesz jót nekik a tej, ugyanis a legtöbb macska laktózérzékeny. 8-10 órán belül megfájdul tőle a hasuk, mondjuk ettől még megisszák, de többet árt nekik, mint amennyire élvezik.

Utálják a változást

Új fajta macskakaja, új emberek, egy kiruccanás – ezek mind stresszes dolgok egy macskának.

Így lehetsz jóban a macskákkal


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.