Érdekes

Így lehetsz jóban a macskákkal

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.18 | 06:44

Nem is olyan nehéz összehaverkodni ezekkel az elsőre titokzatosnak és önfejűnek tűnő lényekkel. Mutatunk nyolc tippet, ami segíthet!

Pixabay

Hagyd, hogy kezdeményezzen

Amikor meglátunk egy macskát, egyből simogatni akarjuk, de nem ez a legjobb dolog, amit tehetünk. A legjobb mód az ismerkedésre, ha hátradőlünk, és valami másra koncentrálunk, ilyenkor a macskák jobb eséllyel kezdeményeznek.

Üdvözöld valahogy úgy, mint egy macska

A cicák úgy üdvözlik egymást, hogy összeérintik az orrukat. Neked nem kell mást tenned, csak nyújtsd ki neki az ujjadat az orrához közel, ha megérinti, sikeres volt az akció. Később pedig pacsizni is megtaníthatod.

Simogasd ott, ahol a legjobban szereti

A legtöbb pozitív reakciót, például a dorombolást és a pislogást az váltja ki egy macskából, ha az arcát és a homlokát simogatod. A farkánál nem érdemes, erre általában negatív válasz érkezik, mint a sziszegés, vagy a farokcsóválás.

Hagyd békén, ha nem tetszik neki

Amikor megunta, vagy már nem élvezi a kényeztetést, hagyj neki helyet.

Ne hizlald fel

Azt hihetnénk, hogy a kaja egyenlő a szeretettel, de közel sem így van. A kövér macskák kevesebbszer dorombolnak, és többször viselkednek pofátlanul.

Játssz vele

A cicáknak szükségük van arra, hogy levezessék az energiáikat, erre pedig a legjobb mód a játék. Elég egy zsinór, vagy egy lézer, amit kergethet.

Tartsd bent

A házban tartott macskák jobban igazodnak a gazdáikhoz, tehát aktívabbak nappal, éjjel pedig alszanak.

Foglalkozz vele, amikor kicsi

Néhány perc simogatás és játék barátságosabbá teszi a kölyökcicákat, különösen amikor 2 és 9 hetes közötti korban vannak. Így később könnyebben haverkodik majd az emberekkel és más macskákkal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.