Érdekes

Miért van ennyiféle női mellbimbó, és a férfiaknak miért van egyáltalán? A tudósok se értik

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.12 | 10:48
  • trendindex: 3

Egy friss ausztrál kutatás miatt az evolúcióbiológia híveinek fel kell kötni a gatyát.

A nőké millió féle, a férfiaké viszonylag egységes

Az ausztrál kutatók 63 egyetemista mellbimbóját méricskélték, és észrevettek pár érdekes dolgot. A Queenslandi Egyetem szakemberei a bimbóudvar, testtömeg, magasság és szobahőmérséklet értékeit is beszámították. A női keblek alapvetően csecsemők szoptatására szolgálnának, így teljesen tiszta és fontos élettani funkcióval is bírnak. A logikus ezért az volna, hogy a méretük és formájuk is minél hasonlóbb legyen. Ezzel szemben pont fordítva van: a fiúké az, ami sokkal egységesebb.

A nők messze szélesebb tárházát vonultatták fel a bimbó-variációknak – ez nagyon nem támasztja alá azt az elméletet, miszerint a változatosabb szervek volnának a funkcióhiányosabbak.

– foglalta össze Ashleigh Kelly, a tanulmány vezető szerzője. A fiúk bimbói ráadásul átlagosan 36 százalékkal voltak kisebbek a lányokéinál.

Ha ennyire változatos, nem lehet annyira lényeges…

A mellbimbók bizony komoly fejtörést okoznak az evolúcióbiológia képviselőinek. Még mindig tartja magát az az ősi probléma, hogy a férfiaknak miért is van ilyen; de ezen túl a női dekoltázsok is rejtenek még megfejtendő kérdéseket.
A bimbók tudniillik zavarba ejtően változatosak: méret, szín és forma szempontjából is. Ez a sokféleség egy új tanulmány szerint megkérdőjelezhet több mindent, amit az emberi evolúcióról tudni vélünk.

Az evolúcióbiológia egyik alaptétele szerint a testi jellemzőink méreteinek minél kevésbé kellene különböznie, mert ez arra mutat, hogy egyfelől különleges rendeltetésük van, másfelől pedig arra a tényre, hogy egy erős kiválasztódás eredményei. A létfontosságú szerveink nagyon összetettek, sajátságosak és nélkülözhetetlen részeink, ennek megfelelően a legtöbbünké hasonló méretű és közel azonos is. Így viszont, ami változatos, az a kiválasztódás szempontjából kevésbé fontos vagy lényeges szerv lehet csak.

A csikló nem evolúciós baki, de a férfi mellbimbó talán az…

Néhány régi mítoszt is helyre próbál tenni még ez a vizsgálat, ami a nemi szerveket övezi. Korábbi kutatások azt a következtetést vonták le, hogy a csiklók hossza is mérhetően nagyobb skálán mozog, mint a hímvesszőké, ezért a férfiak orgazmusának mintegy mellékterméke lehet csak a női kielégülés.

Azaz, hogy a csikló egy evolúciós baki volna, egy felesleges, csökevényes pénisz – csak azért, mert nagyon sokféle tud lenni, mind a méretét, mind a színét illetve. Ezen ósdi elméletek mára túlhaladottak lettek:

Bátran lefitymálhatjuk az ilyesmit

– állítják az ausztrál szakemberek, mivel úgy tűnik, minél erősebb a női orgazmus, annál nagyobb a valószínűsége a megtermékenyülésnek. Arra azonban továbbra sincs magyarázat, hogy mi a fenéért díszeleg a férfiak mellkasán az a két funkciótlan, barna pötty, teszi hozzá az IFL Science.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló