Érdekes

Élő interjút nézhetnek az Emirates utasai egy űrhajóssal a repülőgép fedélzetén

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.07 | 08:18

„Földöntúli” meglepetés vár az Emirates utasaira.

Azok, akik szeptember 1-jén éppen 10 kilométeres magasságban repülnek a légitársaság valamelyik repülőgépén, élő interjút nézhetnek meg az Emirates fedélzeti szórakoztató rendszerének csatornáján egy 400 kilométeres magasságban repülő „utassal”, egy űrhajóssal.

Hathónapos tudományos küldetését teljesíti a Nemzetközi Űrállomáson Dr. Szultán al-Nejádi, az első arab asztronauta, aki űrsétát is tett a missziója során. Közvetlenül a Földre visszatérése előtt, szeptember 1-jén interjút fog adni, amit az Emirates légitársaság fedélzeti szórakoztató rendszerének egyik csatornája sugároz majd a légitársaság éppen úton lévő járatain, élőben.

Az interjút az Emirates fedélzeti szórakoztatásért és kommunikációért felelős alelnöke, Patrick Brannelly készíti, melynek során az űrhajós mesélni fog az űrállomás fedélzeti menüjéről, az elérhető szórakozási lehetőségekről, illetve arról, hogyan tartja a kapcsolatot a családjával.

Miközben az űrállomás 400 kilométeres magasságban, óránként 28 ezer kilométeres sebességgel kering a földkörüli pályán, Dr. Al-Neyádi a mikrogravitációban issza kávéját, kísérleteket végez, és beöltözik a napi testedzésre, miközben bolygónk panorámájában gyönyörködik.
Az interjú után az asztronauta megkezdi visszaútját a bolygóra.

Az űrből hazafelé tartó út várhatóan 16 órát vesz igénybe, ami mindössze egy órával rövidebb, mint az Emirates leghosszabb repülőútja

– 17 óra Auckland és Dubaj között.

Az Emirates díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerén, az ice-on jelenleg több mint 6500 szórakoztató csatorna érhető el, amely több mint 2000 – köztük 80 Oscar-díjas – filmet, 650 tévésorozatot és 4000 órányi zenét, podcastot és hangoskönyvet kínál 40 nyelven, emellett olyan páratlan tartalmakat, mint például ez az exkluzív interjú élőben az űrből.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló