Érdekes

Miért dörzsöli rengeteg nő fényesre egy halott újságíró szobrának péniszét?

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.12 | 06:46

A tragikus sorsú Victor Noir síremléke igazi zarándokhellyé vált, ennek azonban élettörténetéhez semmi köze.

Victor Noir síremléke (kép: JOEL SAGET / AFP)

Victor Noir a 19. század közepén élt Franciaországban, halálát pedig egy összetűzés okozta Pierre Napoléon Bonaparte herceggel, Napoleon öcsének, Luciennek a fiával, aki lelőtte az újságírót.

A tragikus sorsú újságíró nevét viszont mostanra minden bizonnyal elfelejtette volna a történelem, ha nincs Aimé-Jules Dalou francia szobrász, aki a halott síremlékét készítette. Dalou a földön fekve ábrázolta a lelőtt újságírót, aki vérbe fagyva terül el sírja tetején, lába mellett leesett cilinderével. Bár az ábrázolás rendkívül hatásos, híressé mégis csak azért vált, mert a szobrász az ildomosnál kicsit talán nagyobbra alkotta meg az áldozat férfiasságát, ez pedig sokaknak feltűnt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica (@jessicamacchiavelli) által megosztott bejegyzés,

Az évtizedek során Victor Noir sírja egyfajta termékenységi zarándokhellyé vált, a jó házasságban és gyermekáldásban reménykedő nők látogatják meg, amit a babona szerint a szobor ágyékának megsimogatásával lehet elérni.  Nem véletlen, hogy a zöldre oxidálódott bronz szobrot csak azon a bizonyos domborulaton nem borítja patina…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anabelle (@nabokokotte) által megosztott bejegyzés,

A kétezres évek elején a temető vezetősége kerítéssel vetette körül a síremléket, sokan ugyanis az alábbi fotókon látható akcióktól sem riadtak vissza, többen egyenesen meglovagolták a szobrot. Később azonban a tiltakozások miatt ezt elbontották, Victor Noir férfiassága így továbbra is simogatható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Velvey 👼🏻 (@velvetcoke) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.