Érdekes

Előre hozta a karácsonyt egy egész utca a haldokló kétéves kisfiú miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.17 | 07:22

A kétéves Brody Allen szülei öt hete tudták meg, hogy kisfiuk az agydaganatnak egy olyan agresszív fajtájával küzd, hogy legfeljebb két hónapja van hátra. A család – a szomszédság közreműködésével – előrébb hozta a karácsonyt, hogy a kisfiú még egyszer örülhessen az ajándékoknak és a színes díszeknek.

Todd Allen, a kisfiú apukája New York Times-nak elmondta, hogy a ki Brody betegségére úgy derült fény, hogy a gyerek a fülét fájlalta és szédült, így az orvosok eleinte egyszerű középfül-gyulladásra gyanakodtak. Mikor aztán a panaszok nem szűntek, kiderült: a kicsinek olyan agydaganata van, amely már születése óta megvolt, csak eddig tünetek nélkül növekedtek a tumorok. A legfrissebb hírek szerint az áttétek már a gerincen is megjelentek.

Brody a létező legagresszívebb kemoterápiás kezelést kapta, amire sajnos nem reagált jól: a legnagyobb daganat két hét alatt 30 százalékkal nőtt, és további – egy ötödik – daganat jelent meg. Az orvosoknak szembe kellett nézniük a ténnyel, hogy Brody halálos beteg, és a gyógyulás reménytelen. Most már pallatív kezelést kap, hogy fájdalmait enyhítsék és közérzete jobb legyen, a család pedig igyekszik felkészülni az elkerülhetetlenre: arra, hogy a kisfiú már nem éri meg a karácsonyt.

Allenék azt a döntést hozták, hogy szeptember 23-án megtartják az idei karácsonyt, hogy örömet szerezzenek a kis betegnek, és ehhez a nem épp hétköznapi kezdeményezéshez nem csak az egész utca, de sok ismeretlen is csatlakozott. A Team Brody című Facebook-oldalon többen is voltak, akik karácsonyi dekorációt és ajándékokat küldtek a kisfiúnak, aki természetesen nem tudja, mi zajlik körülötte, egyszerűen csak örül a figyelemnek és a szeretetnek, amit kap.

A szomszédok számára természetes, hogy részt vesznek a játékban: mindenki levette az őszi dekorációt, és hangulatos karácsonyi fényekkel, hópelyhekkel, Mikulással, rénszarvassal és angyalkákkal díszítette fel a házát. A „Christmas-guyként”, vagyis „karácsony-emberként” ismert Ryan Simpson ugyan nem Allenék szomszédja, de több száz kilométert utazott azért, hogy különleges karácsonyi dekorral, ajándékkal és finomságokkal kívánhasson a beteg kicsinek boldog ünnepeket.

„Ez egy nagyon érzelmes, érzékeny időszak, hiszen tudjuk, hogy ez Brody utolsó karácsonya. Nagyon boldog: újra mosolyog, és ugrál örömében, hogy mindenki karácsonyi hangulatban van. Jó őt újra nevetni látni. Tegnap például huszonöt karácsonyi képeslapot kaptunk, mind Brodynak szól” – mondta a Times-nak a kisfiú anyukája, Shilo Allen.

A tervek szerint szeptember 23-án egy komoly felvonulásra is sor kerül, betlehemesekkel, Mikulással, szuperhősökkel: aki a környéken lakik, mind szeretne részt veszni az ünnepségen, hogy a kis Brodyt nevetni lássák. „A kisfiunknak vannak jobb és rosszabb napjai, de az utóbbi időben végre újra boldognak és vidámnak láttuk” – foglalja össze a lényeget az apuka, Todd Allen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.