Érdekes

Egy komplett Tyrannosaurus rex csontvázat árvereznek el

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.21 | 13:48

Sok extravagáns dolgot láttunk már kalapács alatt, azonban ez sok mindenen túltesz. 8 millió dollár körül várják a végső árat.

Ha elég gazdagnak érzed magad, és bejönnek a dínók, vagy csak valami fenomenálisat akarsz vásárolni, akkor mit szólnál egy 67 millió éves T. Rex csontvázhoz, akit Stan-nek becéznek?

Christie’s aukciója most magasra tette a lécet, nem akármit árvereznek el, hanem egy  4 méter magas és 12 méter hosszú Tyrannosaurus Rex csontvázat. Valószínűleg valóra válhatnak fantáziáid a filmekről, vagy a gyerekkori álmaid.  A Stan név utal Stan Sacrisonra, az őslénykutatóra, aki először találta meg a csontváz csípőcsontjait, a 67 millió évvel ezelőtt élt őskori lénynek. Stan az egyik legnagyobb és legteljesebb példánya  a T. rex-nek hiszen, 188 eredeti csont tartozik hozzá, illetve a világon egyedülálló módon szinte teljesen ép állapotban maradt meg a koponyája is 58 foggal.

6 és 8 millió dolláros leütési árral számolnak. Stan jelenleg a New York Rockefeller Center bemutatótermének legnépszerűbb sztárja, hiszen a Christie’s megnyitotta a falakat, hogy a járókelők zavartalanul csodálhassák meg a 49. utcai járdáról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.