Érdekes

Kalandra fel! 7 tipikus útitárs, ha a világot járod

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.21 | 08:18

Szervezett utazás egy turistacsoporttal, a baráti társaságod vagy éppen csak a többi furcsa arc a szállodából, a buszról? Az alábbi hét karakter garantáltan mosolyra derít – pláne, ha magadra is ismersz esetleg... 

A sztorizógép

A turistacsoportokban és a nagyobb társaságokban mindig akad egy sztorizógép, aki vidáman, nagy hangon szórakoztatja a népet. „Azt meséltem már, amikor meztelenül szörföztünk Marokkóban?” – meséli lelkesen. „És képzeljétek, Máltán úgy eltévedtünk, hogy egy találkoztunk egy furcsa remetével a hegy lábánál, aki…” – sztorizik. Természetesen általában bepiálós és szexelős történetei is vannak, ezeket inkább az első poharazgatás közben szokta megosztani a közönségével. A sztorizógépet szeretjük, mert informatív és szórakoztató, csak egy gond van vele: néha hajlamos megfeledkezni a pillanat varázsáról… vagy éppen arról, hogy te esetleg csendben szeretnéd épp átélni az élményt a sziklatemplomban!

 

Az emberi GPS

Vannak ezek a figurák, akik minden idegen városban úgy mozognak, mintha gyerekkoruktól fogva itt élnének. Ennek általában három oka van: elképesztő módon intuitívak, egyszer valaha fél percre láttak egy térképet a terepről, és a harmadik, a leginkább megdöbbentő: „de hát teljesen logikus az utcarendszer, adja magát, hogy csak itt lehet a szálloda”. Általában nem tévednek, de ha mégis, akkor azt legalább magabiztosan teszik, míg a többiek azt sem tudják, hol vannak épp.

A partyállat

„Ha állat a party, jön a partyállat! Ha állat a party, jön a party….” – állítja Fluor, mi kérünk elnézést az idézetért a zsír buli kapcsán. A szóban forgó és rúdon pörgő partyállat mindenesetre az a karakter, aki egész éjjel talpon van (a részegség hét árnyalata közül a negyedik és ötödik fázisban ő a legerőszakosabb, aztán pedig délutánig alszik. Kettő körül borzalmas állapotban, sóhajtozva mászik elő a barlangjából, elnézést kér az előző napi húzásaiért, de hatkor már készen áll az újabb bulira. Gond csak akkor van, ha a társaság szeretné őt is bevonni a napi programokba… ez ugyanis sajátos életritmusa miatt jobbára lehetetlen. Sebaj, éjfél körül azért elkaphatod a bárban egy italra…

Az otthonos típus

Az otthonos utazónak két arca van: az egyik, amelyet mindenki szeret, elképesztően felkészült. Tű, cérna? Pótmatrac? Nyakpárna? Kötöző géz, sebtapasz, Rubophen? Vécépapír, házi pálinka, Pilóta keksz? Minden van nála, őt aztán nem lehet egy másodpercre se zavarba hozni. Sajnos azonban van egy idegesítőbb arca is: nem hajlandó idegen ételeket és italokat kipróbálni, mindenhol a megszokott ízeket és illatokat keresi, és az egész nyaralás során reggel fél hétkor kel, mert otthon is ezt szokta meg. Szegény annyira ragaszkodik a rutinjaihoz, hogy ha túl korán indultok el várost nézni, aznap már nem is lesz széklete, hiszen felborult a napirendje.

A vicces(kedő) figura

A sztorizógép nagy cimborája, állandóan poénkodik, a nyaralás pedig a lehető legjobbat hozza ki belőle. Krízishelyzetben is a dolgok humoros oldalát látja, ezért mindenki kedveli, de persze rémesen idegesítő is tud lenni néha. Különösen akkor, amikor te elmélyülni és relaxálni vágysz egy-egy élmény bűvöletében, de a vulgáris poénjai miatt erre jobbára képtelen vagy. Légy vele kedves, de ha fárasztóvá vált, nyugodtan állítsd le.

A mindentudó

Hasznos, ha a csapatban egy mindentudó is van, aki plasztikusan össze tudja foglalni a lényeges tudnivalókat egy-egy természeti szépség vagy legendás műemlék kapcsán. Knossost például döbbenetesen kevés bulvárral próbálták eladni a turistáknak, igazán jól jött volna, ha akad egy mindentudó utastársunk, aki megoszt néhány pikánsabb történetet a kor nagy orgiáiról és vérfürdőiről az építészeti adalékinfók kiegészítéseként.

A minimalista

Ő az, aki egy hátizsákkal körbestoppolja Európát, közben kempingezik és kanapészörföl mindenhol és bárhol, ahol csak lehet (persze az sem zavarja, ha csak a teherautó platóján tud aludni épp pár órát, a lényeg a kaland). Gond nélkül iszik bárki üvegéből és poharából, mégsem kap herpeszt, és nem aggódik a cuccai miatt sem. Nem zavarják az idegesítő emberek és a szélsőséges időjárás, egyszerűen csak élvezi az életet – néha kissé felelőtlennek és szeszélyesnek érezzük a viselkedését, de persze mindannyian sokat tanulhatunk tőle (is)… legfőképpen felhőtlenséget és pillanat örömének megélését, ami voltaképpen a világjárás egyik legfontosabb aspektusa.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.