Érdekes

Harry Potteré után már Hermione háza is eladó

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 19:11

Legalább olyan menő fogorvosnak kell lenni a megvásárlásához, mint amilyenek Hermione szülei, mivel egy brit pénztárcának sem olcsó. London egyik felkapott kertvárosi részén található, hatszobás, és hatvan éve nem cserélt gazdát.

Közel két és félmillió fontért (majdnem 900 millió forintért) árulják Hermione Granger filmbeli gyermekkori házát. Fogorvosként dolgoznak a filmbéli szülei, valószínűleg menő magánrendelőben, ugyanis ez még az angol ingatlanpiacon sem az olcsó házak közé tartozik.

Így néz ki a valóságban és a Halál ereklyéi első részében:

Kép: arlingtonresidential.com
Kép: arlingtonresidential.com
Kép: Warner Bros. Pictures
Kép: Warner Bros. Pictures

Ebben a házban törölte ki a filmben Hermione a szülei emlékezetét, hogy Voldemort és a halálfalók ne bánthassák őket. 231 négyzetméteres, hatszobás, kertre nyílik a nappalija és az első emeletén takaros erkély található.

Kép: arlingtonresidential.com
Kép: arlingtonresidential.com

Nem túl nagy a kertje ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, de Londonban csak a királyi családnak van nagy kertje, ott a kis saját zöld is hihetetlenül drága:

Kép: arlingtonresidential.com
Kép: arlingtonresidential.com

Egy hete derült ki, hogy Harry Potter gyerekkori házát is árulják. Azt sokkal jutányosabb áron – 475.000 fontért, de az csak háromszobás. Viszont egy hardcore rajongónak talán ér annyit, hogy aludhasson a lépcsők alatt, ahová a gonosz Dudley-ék bepréselték Harryt.

Nem csak nálunk emelkedtek az ingatlanárak, London ebben megelőzte Budapestet, és irreális ingatlanárairól ismert az utóbbi időben. Harry filmbéli háza többször gazdát cserélt az elmúlt pár évtizedben, jelenlegi tulajdonosa 2010-ben 290.000 fontot fizetett érte, most ennek több mint a másfélszereséért hirdetik. Nem tudni, hogy Hermione-ék háza mennyit érhetett korábban, ugyanis 60 éve ugyanannál a tulajnál van.

És ha ez még nem lenne elég: még júniusban kiderült, hogy eladó a főszereplőt játszó Daniel Radcliffe gyerekkori háza. Az azóta New Yorkba költöző színész 11 éves koráig élt itt, éppen zuhanyozott, amikor megtudta, hogy övé Harry szerepe. Íme, az ágy, ahol valóban aludt:

Kép: Chesterons/BNPS
Kép: Chesterons/BNPS


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.